Створили експрацівники "каналів Медведчука": нардеп Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу "Перший незалежний"

Створили експрацівники "каналів Медведчука": нардеп Шуфрич придбав 60% акцій телеканалу "Перший незалежний"
Один із підсанкційних телеканалів "112 Україна" повідомив, що Шуфричу належать 60% акцій "Першого незалежного", решта 40% перебувають у власності трудового колективу.

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” та голова комітету Ради з питань свободи слова Нестор Шуфрич став співвласником телеканалу “Перший Незалежний”. Зокрема, його частка складає 60%, а сам політик вважає "своїм громадянським обов’язком підтримати журналістський колектив у його прагненні говорити правду". Однак, це медіа створили експрацівники так званих "каналів Медведчука", які потрапили під санкції й зупинили мовлення.

Також Шуфрич підписав "угоду про своє невтручання в редакційну політику журналістського колективу"повідомила пресслужба народного депутата.

Усвідомивши всі ризики пов'язані з цим рішенням. На жаль, сьогодні розраховувати на верховенство права в Україні не потрібно. Чесно кажучи, раніше ніколи не було багато, хоча, з цього моменту, мабуть, ніколи не було. Тим не менш, я вважаю своїм громадянським обов'язком підтримати команду журналіста в їхньому прагненні говорити правду, якою б вона не була, - заявив Шуфрич. 

Окрім цього, Нестор Шуфрич переконаний, що дії СБУ щодо телеканалу і "силове відключення їхніх контрагентів, що забезпечують передачу сигналу на супутник", є "порушенням прав журналістів і тиском на свободу слова"

Відразу хочу зазначити, що в мене немає фінансових інтересів з РФ, не можна буде зробити мене терористом! - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що на доданому до допису фото присутня ведуча Діана Панченко, яка раніше дебютувала у ролі ведучої на "Слов'янському Базарі" у Вітебську й також відвідала пресконференцію з нагоди "річниці" президентства Лукашенка у Білорусі.

 Нагадаємо, що 2 лютого цього року Володимир Зеленський своїм підписом підтвердив рішення РНБО запровадити санкції проти Тараса Козака та його компаній. Саме це й призвело до закриття трьох проросійських телеканалів, які формально належать Козаку та Медведчуку - 112 Україна, NewsOne й ZiK.

Зокрема 24 квітня всесвітня платформа YouТube заблокувала сторінки цих телеканалів. Від цього дня глядачі заблокованих телеканалів не мають змоги переглядати їхні ефіри й у мережі інтернет.

Читайте також
"Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні "Не містить обґрунтування": в ООН розкритикували закриття каналів Медведчука в Україні
В ООН вважають, що рішення щодо закриття проросійських медведчуківських каналів суперечить міжнародним стандартам в галузі прав людини і не було ухвалено незалежним органом.
З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео) З'їздила до Лукашенка: Нацрада має питання до медведчуківської ведучої Діани Панченко (відео)
Раніше журналістка "Першого незалежного" Діана Панченко дебютувала у ролі ведучої на "Слов'янському Базарі" у Вітебську й також відвідала пресконференцію з нагоди "річниці" президентства Лукашенка у Білорусі.
YouТube-канали Медведчука тепер недоступні для перегляду в Україні YouТube-канали Медведчука тепер недоступні для перегляду в Україні
Платформа YouТube від сьогодні заблокувала сторінки медведчуківських телеканалів ZIK, 112 Україна та NewsOne. Тепер глядачі заблокованих телеканалів не матимуть змоги переглядати їхні ефіри й у мережі інтернет.
Loading...
Load next