Зеленський: Байден підтримує членство України в НАТО

Зеленський: Байден підтримує членство України в НАТО
Президент США Джо Байден підтримав прагнення України стати членом НАТО, однак додав, що дане рішення не залежить повністю від Сполучених Штатів.

Під час зустрічі президента України Володимира Зеленського і глави Білого дому Джо Байдена у Вашингтоні американський лідер заявив, що Україна повинна бути в Північноатлантичному альянсі.

Про це Зеленський розповів в інтерв'ю телеканалу CNN.

Він сказав: Я думаю, що ви повинні бути там (в НАТО, – ред.), але це залежить не тільки від мене, – процитував Зеленський слова американського колеги.

Також глава держави озвучив свою відповідь Байдену. За словами Зеленського, обговорення цього питання тривало близько 20-30 хвилин.

Я знаю, пане президенте, однак від вашого рішення шлях до НАТО стане для України коротшим, – сказав президент. 

Крім того, на питання журналіста, чи турбується Зеленський про те, що США залишать Україну без підтримки, президент порадив не порівнювати Україну й Афганістан.

Я не думаю, що ми можемо порівнювати Україну і Афганістан. Україна не так залежна від США, як був Афганістан, – підкреслив глава держави.

Зазначимо, на позачерговому засіданні 8 вересня парламент не підтримав постанову № 5380 про звернення Верховної Ради України до Конгресу Сполучених Штатів Америки щодо надання Україні двостороннього статусу основного союзника США поза НАТО (MNNA). 

Читайте також
У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео) У Вашингтоні відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена (відео)
Під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі.
"Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО "Важливі вчинки": Зеленський прокоментував свою заяву щодо слів Байдена про вступ України в НАТО
Володимир Зеленський задоволений результатами проведеної телефонної розмови із президентом США Джо Байденом, яка відбулася ввечері 7 червня. Однак, в Офісі президента дещо виправили пресреліз щодо слів Байдена про підтримку євроатлантичної інтеграції України.
Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли
Дати зустрічі лідерів України та Сполучених Штатів змістили через логістичні та протокольні нюанси.
Loading...
Load next