"Це не Роберт де Ніро": Зеленський розповів, про тиск Трамп під час зустрічі у 2019 році (відео)

"Це не Роберт де Ніро": Зеленський розповів, про тиск Трамп під час зустрічі у 2019 році (відео)
Зеленський зазначив, що під час перемовин з Трампом не хотів ставити під загрозу військову допомогу від Вашингтону, а також запевнив, що ніхто не може тиснути на українську владу.

Президент Володимир Зеленський заперечив заяви, що колишній президент США Дональд Трамп тиснув на нього під час переговорів у липні 2019 року та ніби то змушував його щось робити. Про це сказав у інтерв’ю телеканалу CNN, повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Зокрема, український президент відповів на питання, чи відчував він, що тиск Трампа був настільки сильним, що йому доведеться заявити про розслідування проти сина Джо Байдена Хантера Байдена.

Ні. Так-ні... Може, це тому, що я раніше не займався політикою... Я не вважав, що на нас чиниться тиск. Я завжди вважав, що ми — незалежна країна, і відчуваю себе амбітною, незалежною людиною, якій щодня треба вчитися у найкращих. Ось чому моя розмова з президентом Трампом відбулася у тому ж руслі, - розповів Зеленський.

Зеленський також додав, що його головною метою під час тієї розмови з експрезидентом США Дональдом Трампом були хороші відносини із США та підтримка Штатами України, а президент США був тією людиною, "від якої залежала стабільність та допомога Україні".

Він є президентом США. Це не Роберт де Ніро, який є моїм кумиром. Тут серйозні речі. Це на рівні людини, від якої залежить стабільність нашої країни та допомога моїй країні. Нам потрібні стосунки. Я не відчував, що він змушує мене щось робити. І я тоді говорив правду. Я не відчував такого тиску. Як я сказав досить амбітно, я — президент своєї країни. На нас ніхто не може тиснути. Тож це була не лише моя дипломатія та публічна позиція. Я цього не відчував, - додав президент.

Відео "Голос Америки".

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський перебував у США з візитом із 31 серпня до 3 вересня. Так, 1 вересня в нього була зустріч із президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом у Вашингтоні, після цього він поїхав до Сан-Франциско. Зокрема, на честь першого візиту українського президента Володимира Зеленського у штат Каліфорнія, мерію Сан-Франциско підсвітили синьо-жовтими кольорами.

Зауважимо, що під час зустрічі 1 вересня президенти обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі. Також, під час розмови Зеленського і Байдена українська та американська сторони оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки. Заява, яку згодом опублікували на сайті Офісу президента містить декілька розділів.

Читайте також
В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі В Росії відповіли на запрошення Зеленського, щодо зустрічі з Путіним на Донбасі
Російська Федерація відреагувала на запрошення українського президента щодо зустрічі з Путіним на Донбасі, де йде війна. Росія вважає, що ця зустріч не має ніякого сенсу.
Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна Зеленський запропонував Путіну зустрітись на Донбасі, де йде війна
Президент України записав відеозвернення, яке було присвячене російській агресії. В ньому Володимир Зеленський запропонував президенту країни-агресорки Володимиру Путіну зустрітися "в будь-якій точці Донбасу, де йде війна".
Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі" Зеленський заявив, що вони з Макроном на "одній хвилі"
Після зустрічі, яка відбулась 16 квітня у Парижі, президент України Володимир Зеленський повідомив, що вони з главою Французької Республіки "точно на одній хвилі й мають спільне бачення".
Loading...
Load next