Візит Зеленського у Сполучені Штани: президент України прибув до Каліфорнії (фото)

Візит Зеленського у Сполучені Штани: президент України прибув до Каліфорнії (фото)
На честь першого візиту українського президента Володимира Зеленського у штат Каліфорнія, мерію Сан-Франциско підсвітили синьо-жовтими кольорами.

Перший візит президента України Володимира Зеленського до Каліфорнії за всю історію незалежності нашої держави вже розпочався. Так, сьогодні, 2 вересня, Зеленський у межах візиту до Каліфорнії зустрінеться з СЕО американської компанії Apple Тімом Куком, відвідає Кремнієву долину та виступить із лекцією в Стенфордському університеті.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента у Telegram.

На честь приїзду Глави Української держави будівлю мерії міста Сан-Франциско за ініціативою влади штату підсвітили кольорами українського прапора, - йдеться у повідомленні.

Окрім цього, речник президента Сергій Никифоров наголосив, що "у президента України зустріч із СЕО Apple Тімом Куком. Опісля — виступ у Стенфордському університеті. Спілкування із провідними інвесторами та венчурними фондами Кремнієвої долини. Окремо — зустріч з українськими підприємцями та спеціалістами долини. Ознайомлення з роботою національної гвардії Каліфорнії".

Також, раніше у Вашингтоні за участю президента Зеленського та першої леді Олени Зеленської відкрили "Український дім". 

Так, Володимир Зеленський назвав відкриття "Українського дому" вагомим завершенням свого перебування у Вашингтоні й відзначив високий рівень підготовки нинішнього візиту, який був наповнений важливими зустрічами, зокрема з президентом США Джо Байденом, міністрами оборони та енергетики США.

Нагадаємо, що учора, 1 вересня, у Вашингтоні також відбулась зустріч президентів Зеленського та Байдена. Лідери країн обговорили співпрацю в оборонній сфері, "Північний потік-2" та війну на Донбасі, а також оприлюднили спільну заяву щодо стратегічного партнерства України та Сполучених Штатів Америки.

Окрім цього, президент Володимир Зеленський привіз Джо Байдену на зустріч у США список українських військовополонених, заручників і політв'язнів. Так, український президент попросив свого американського колегу посприяти звільненню людей, які потрапили у цей перелік.

Читайте також
Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США Єрмак обговорив з Нуланд деталі візиту Зеленського до США
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд під час якої обговорили деталі майбутнього візиту Зеленського до США.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next