Зеленський прибув з робочим візитом до Нью-Йорка для участі у Генасамблеї ООН (відео)

Зеленський прибув з робочим візитом до Нью-Йорка для участі у Генасамблеї ООН (відео)
Президент України Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до США. Глава держави на дебатах Генасамблеї ООН буде говорити про Донбас та Крим і вимагатиме "відповідних дій".

Президент Володимир Зеленський прибув до США, де візьме участь у Генеральній асамблеї ООН. 

Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента. 

Глава держави виступить на загальних дебатах Генасамблеї ООН. Також заплановані зустрічі Президента України з лідерами інших держав та представниками міжнародних організацій.

Крім того, Володимир Зеленський зустрінеться з представниками бізнесу та інвесторами, а також з українською громадою у США, - йдеться у повідомленні. 

Прибувши до США, президент заявив, що вважає Генасамблею ООН одним із основних майданчиків, на яких Україна може висловити протест щодо окупації частини Донбасу і Криму.

Ми повинні не тільки говорити, а й вимагати відповідних дій. Ми шукаємо рішення Донбасу і Криму на всіх майданчиках. Так, організація ООН – це один із головних майданчиків. І ми не повинні пропускати таку можливість, – цитує слова Зеленського телеканал "Дом".

Він додав, що Україна повинна максимально ефективно використовувати цей візит для двосторонніх зустрічей з різними країнами.

За словами Зеленського, через геополітичну ситуацію "трусить весь світ".

Тільки через діалог, через прагнення до стабільності можна вирішити ці проблеми, – сказав він.

Президент також вшанував пам’ять жертв 11 вересня 2001 року біля меморіалу в Нью-Йорку.

Читайте також
Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли Справа не у "Нафтогазі": зустріч Зеленського з Байденом перенесли
Дати зустрічі лідерів України та Сполучених Штатів змістили через логістичні та протокольні нюанси.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США
Представники Офісу Президента разом із представниками американського посольства обговорили майбутній візит Володимира Зеленського у Білий дім.
Loading...
Load next