"Це класичний фейк": Тимошенко щодо закону про олігархів (відео)

"Це класичний фейк": Тимошенко щодо закону про олігархів (відео)
Верховна Рада на пленарному засіданні сьогодні, 23 вересня, ухвалила у другому читанні так званий законопроєкт про деолігархізацію.

Ухвалений Верховною Радою закон про олігархів насправді жодної загрози для останніх не становить. Про це заявила голова фракції Батьківщина Юлія Тимошенко.

Президент України вніс до Верховної Ради так званий антиолігархічний закон, у якому олігархам нічого не загрожує. Що там передбачено, як покарання олігархів? Що буде створений поіменний їх список (олігархів). Усі й так знають, хто в країні є олігархом. Цей список їм абсолютно нічим не загрожує, - заявила Тимошенко. 

Далі вона зауважила щодо покарання олігархів, відомо, що їх примусять декларувати свої статки. "Але вони й так уже всі декларуються, адже прийняті відповідні закони", - сказала політикиня. 

Третє "серйозне" покарання олігархів – заборона володіти ЗМІ. Але олігарх може оформити ЗМІ на будь-яку іноземну компанію, яка з ним не пов’язана. Тому цей пункт також нічим їм не загрожує. І четвертий пункт – забороняється олігархам брати участь у приватизації.

Вони й так уже все приватизували. А якщо захочуть ще щось приватизувати, то зроблять це за допомогою споріднених компаній. Це класичний фейк, а не антиолігархічний закон, – підсумувала Тимошенко.

Вона також розкритикувала термін введення закону у дію, адже за цей час олігархи зможуть розв'язувати усі питання на свою користь. "Цей закон вони хочуть ввести в дію через пів року. Це взагалі вже посміховисько. Адже за пів року усі олігархи усе переоформлять так, як вони хочуть", – додала Тимошенко. 

Нагадаємо, що сьогодні, 23 вересня, Верховна Рада на пленарному засіданні ухвалила у другому читанні так званий законопроєкт про деолігархізацію (№5599). За нього віддали свої голоси 279 народних депутатів.

До другого читання надійшло понад 1 270 поправок до цього законопроєкту, 59 із яких комітет врахував.

Депутати голосуванням підтримали розгляд закону за скороченою процедурою. Це дозволило розглянути всього лиш 13 правок. Опозиція заблокувала трибуну і кричала: "Диктатура!".

Читайте також
"Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів "Кожен українець знає, хто ці люди", - Зеленський прокоментував ухвалення закону про олігархів
В Україні зроблено ще один крок для позбавлення олігархів впливу на чиновників, вважає президент.
Уряд остаточно ухвалив законопроєкт про олігархів (відео) Уряд остаточно ухвалив законопроєкт про олігархів (відео)
Верховна Рада ухвалила в другому читанні законопроєкт про деолігархізацію. Його створення ініціював президент Володимир Зеленський.
"Не треба створювати проблем парламенту": Разумков про ДТП за участі Трухіна (відео) "Не треба створювати проблем парламенту": Разумков про ДТП за участі Трухіна (відео)
Спікер наголосив, що залишається важливим питання рівності перед законом, зокрема, для депутатів.
Loading...
Load next