"Не за роки": ЄС може значно пришвидшити вступ України в ЄС

"Не за роки": ЄС може значно пришвидшити вступ України в ЄС
Таку думку висловив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що при готовності України та Європейського Союзу діяти швидко, Україна може приєднатись до ЄС не через кілька років, але набагато швидше.

Про це міністр заявив у середу під час заходу Forum 2000 у Празі, передає ASPI.

Кулеба розповів, що з семи рекомендацій Єврокомісії, необхідних для початку переговорів про вступ в ЄС, Україна повністю виконала одну та готова швидко імплементувати решту.

Повірте, ми знаємо, що на кону. Ми дуже прихильні імплементації цих рекомендацій і ставимо наступне запитання не про те, що далі, а коли далі. Я думаю, ми всі заслуговуємо на трохи оптимізму. Тому що традиційно, коли хтось говорить про європейську інтеграцію України, природно завжди додають наступне речення: "Ну, на це можуть піти роки, на це може піти багато часу". А що, коли ні? Три місяці тому ніхто не вірив у те, що Україна стане країною-кандидатом. Ми чули ту саму історію: "Нуууу, це займе багато років…" Тепер ми кандидати, ми виконуємо рекомендації, — наголосив Дмитро Кулеба.

На думку міністра, за готовності двох сторін процес вступу до України до Євросоюзу може відбутися швидко.

І якщо ми готові діяти швидко, ЄС повинен діяти швидко також. Як ви сказали, можливо, членство в ЄС не відбудеться за ніч. Але воно може відбутись за дві ночі, а не за роки, - додав жартома глава МЗС.

Нагадаємо, Шмигаль прокоментував заклики деяких країн піти на переговори з рф.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next