В Україні збудують центр експлуатації турецьких безпілотників Bayraktar (відео)

В Україні збудують центр експлуатації турецьких безпілотників Bayraktar (відео)
Новий центр побудують поблизу Василькова, що у Київській області на землях, що належать Міноборони. Надалі планується будівництво цілої низки подібних центрів по всій території Україні.

Компанія Bayraktar побудує під Києвом центр із випробування безпілотників, а також проведе навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотних турецьких літальних апаратів. Надалі планується ціла мережа подібних центрів по всій країні, повідомила пресслужба Офісу Президента.

Зокрема, міністр оборони України Андрій Таран і генеральний директор турецької компанії Bayraktar Savunma підписали меморандум щодо будівництва та облаштування спільного навчально-випробувального центру для обслуговування, ремонту і модернізації ударних безпілотників Bayraktar. На церемонії підписання також був присутній президент Зеленський.

Ми чекали на цей момент дуже довго. Це важлива подія для нас. Це великий реальний крок уперед. Вдячний Президенту Ердогану. Це реальна підтримка суверенітету й незалежності України, – наголосив Володимир Зеленський після підписання меморандуму.

Фото: Офіс Президента

Зокрема, Bayraktar планує інвестувати власні кошти в будівництво в Україні заводу з виробництва безпілотників, на якому будуть працювати українські фахівці. Це створить нові робочі місця та забезпечить надходження до державного бюджету.

Також у центрі здійснюватиметься навчання й підготовка персоналу, який працюватиме з цими БПЛА. Як планується, згодом в Україні буде споруджено та працюватиме низка таких центрів, - йдеться у повідомленні ОП.

Нагадаємо, що в липні турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2, який закупили для української армії вже випробували на аеродромі під Миколаєвом. Радіус дії безпілотника становить 300 кілометрів, замість 150 кілометрів, як в попередніх версіях. Окрім цього у його складі є морська станція управління безпілотником.

Читайте також
"Усі перешкоди усунуто": Україна готова розпочати виробництва безпілотників Bayraktar, - Кулеба (відео) "Усі перешкоди усунуто": Україна готова розпочати виробництва безпілотників Bayraktar, - Кулеба (відео)
В Україні усунуто всі перешкоди для виробництва турецьких ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили Зеленський та Ердоган провели телефонну розмову: про що говорили
Володимир Зеленський і Реджеп Таїп Ердоган обмінялися думками щодо безпекової ситуації в регіоні, а також стосовно відповідних ініціатив з посилення безпеки в регіоні Чорного моря.
Loading...
Load next