"Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС

"Це фейкова новина": Штанмаєр заперечив загрозу скасування безвізу між Україною та ЄС
Згідно з документом, Німеччина, Франція та Італія останнім часом все більше розчаровані через, як вони кажуть, зловживання безвізом. Однак, уряд Німеччини не планує переглядати свою позицію щодо безвізового режиму для третіх країн.

Низка європейських ЗМІ раніше повідомили, що ЄС розглядає можливість скасування безвізового режиму для України. Причиною такого рішення для Єврокомісії ніби то послужили відомості про часті порушення з боку громадян третіх країн, які користуються безвізовим режимом і незаконно проживають в ЄС, періодично подаючи необґрунтовані клопотання про притулок. 

Проте, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр спростував чутки про те, що Україна та інші країни можуть втратити безвізовий режим з Євросоюзом. Про це він заявив на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Молдови Майєю Санду.

Я прочитав це повідомлення з таким же подивом, як і ви, коли сьогодні приземлився тут (у Кишиневі). Я отримав інформацію в Берліні та Федеральному міністерстві внутрішніх справ і дізнався, що це неправда. Це просто фейкова новина, - заявив президент Німеччини.

Зокрема, віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина заявила, що новини про ймовірність скасування безвізу для українців Євросоюзом є інсинуаціями напередодні саміту Україна-ЄС. Про це вона сказала в коментарі каналу "Україна 24".

Новини свідчать ні про що інше аніж бажання деяких внутрішніх сил розхитати ситуацію перед самітом Україна ЄС. Я розцінюю ці публічні випади як інсинуації перед самітом Україна-ЄС і повністю можу спростувати інформацію про те, що Україна не відповідає критеріям функціонування безвізового режиму, - наголосила Стефанішина.

Нагадаємо, що речник МЗС Олег Ніколенко заявив, що українська сторона не отримувала офіційних сигналів від Європейської Комісії про загрозу скасування безвізового режиму з ЄС.

Читайте також
В ЄС заявили про можливе скасування безвізу з Україною - ЗМІ В ЄС заявили про можливе скасування безвізу з Україною - ЗМІ
Деякі держави Європейського Союзу заявили про зловживання безвізового режиму країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою.
В Євросоюз немає "швидких шляхів", - Олаф Шольц В Євросоюз немає "швидких шляхів", - Олаф Шольц
Канцлер Німеччини вважає, що прискорена процедура для вступу України в ЄС є несправедливою щодо Балканських країн.
Loading...
Load next