Зеленський схвалив санкції РНБО щодо виборів в окупованому Криму

Зеленський схвалив санкції РНБО щодо виборів в окупованому Криму
Санкції передбачають блокування активів, повне припинення торговельних операцій та транзиту ресурсів, виведення капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань тощо.

Президент Володимир Зеленський увів в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) про санкції осіб причетних до так званих виборів у Держдуму Росії на окупованих територіях України.

Про це повідомили на сайті Офісу президента.

У переліку фізичних осіб, до яких застосовуються санкції, вказані громадяни України та РФ, зареєстровані як кандидати від російських партій.

Усього у переліку нараховуються 32 кандидати до Держдуми Росії, 54 члени "виборчих комісій" на окупованих територіях Донбасу та Криму, а також співробітники ФСБ.

Зазначимо, що введені санкції передбачають блокування активів, повне припинення торговельних операцій та транзиту ресурсів, виведення капіталів за межі України, зупинення виконання економічних та фінансових зобов'язань тощо.

Нагадаємо, що з 17 по 19 вересня у Росії відбулися вибори до Держдуми. Голосування проводили й серед мешканців окупованих територій України, яким Росія масово видавала паспорти РФ.

Читайте також
РНБО ввело нові санкції проти понад 200 осіб через російські "вибори" в Криму і на Донбасі (відео) РНБО ввело нові санкції проти понад 200 осіб через російські "вибори" в Криму і на Донбасі (відео)
Раніше Данілов попереджав, що всі особи, які братимуть участь в організації виборів до Державної думи РФ на окупованих територіях Донбасу та Криму потраплять під українські санкції.
СБУ відкрила кримінальну справу щодо виборів у Держдуму РФ на окупованому півострові (відео) СБУ відкрила кримінальну справу щодо виборів у Держдуму РФ на окупованому півострові (відео)
Документуються всі причетні до цього псевдоголосування: як з-поміж офіційних представників РФ, так і серед громадян України, які, порушуючи вітчизняне законодавство, допомагали державі-агресору.
Зеленський підписав указ про санкції проти кримських чиновників та російських суддів на п'ять років Зеленський підписав указ про санкції проти кримських чиновників та російських суддів на п'ять років
Санкції запроваджено проти російських "чиновників", які наразі проживають на території тимчасово окупованого Криму.
Loading...
Load next