СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої у справі Медведчука (відео)

СБУ перевірить причетність Порошенка та Гонтаревої у справі Медведчука (відео)
Наразі в інтересах слідства імена інших фігурантів справи Медведчука не розголошують. За словами Баканова, у частині питання щодо Порошенка та Гонтаревої – це "складне питання".

В оприлюднений розмовах Медведчука з представниками Кремля ймовірно фігурують прізвища колишнього президента України Петра Порошенка, ексглави НБУ Валерії Гонтаревої, а також ексглави Адміністрації президента (2014-16) Бориса Ложкіна. Внаслідок цього Служба безпеки України перевірить їхню причетність до справи скандального та підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука.

Про це повідомив глава Служби безпеки України Іван Баканов під час брифінгу з Генпрокуроркою Іриною Венедіктовою. 

В частині питання щодо Петра Олексійовича та пані Гонтаревої – складне питання. Дійсно, станом на сьогодні ми не розголошуємо в інтересах слідства інших фігурантів. Разом із тим, з огляду на те, що ми побачили, іншого варіанту, ніж відпрацьовувати версію причетності пана Порошенка та пані Гонтаревої до цього процесу, просто неможливо, - наголосив Баканов.

Окрім цього він повідомив, що у разі виявлення відповідних доказів "ми вийдемо до вас ще на один брифінг та повідомимо про це суспільству". Однак, при цьому глава СБУ додав, що наразі підстав та доказів вручати ще комусь підозри у правоохоронців немає.

Нагадаємо, що за матеріалами Служби безпеки України народному депутату з ОПЗЖ і куму Путіна Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду. Офіс генпрокурора підозрює Медведчука у зриві контракту з ПАР з постачання вугілля до України. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Окрім цього, СБУ виклала аудіозапис розмов, які мають підтверджувати існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ.

 

Читайте також
Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео) Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео)
Після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.
Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака" Порошенко не прийшов на допит у "справі Медведчука - Козака"
Народний депутат України та експрезидент Петро Порошенко не з’явився на допит в СБУ у якості свідка в справі проти Віктора Медведчука і Тараса Козака, яких підозрюють у державній зраді та замаху на розкрадання національних ресурсів в Криму.
Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді Проросійським депутатам Медведчуку та Козаку оголосили підозру у державній зраді
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру у державній зраді народним депутатам від партії ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку. Зокрема у помешканні кума Путіна наразі проводяться обшуки.
Loading...
Load next