Справа Медведчука: нардеп заволодів підприємствами на Донбасі завдяки бізнесмену Кузяру, - Венедіктова (відео)

Справа Медведчука: нардеп заволодів підприємствами на Донбасі завдяки бізнесмену Кузяру, - Венедіктова (відео)
За матеріалами Служби безпеки України народному депутату з ОПЗЖ і куму Путіна Віктору Медведчуку оголошено нову підозру – про державну зраду.

Скандальному проросійському депутаті Віктору Медведчуку вдалось заволодіти бізнесом та різноманітними підприємствами на окупованій частині Донбасу завдяки бізнесмену Сергію Кузяру. Зокрема, цікавим є й той факт, що саме Кузяр проходить як свідок у справі нардепа від ОПЗЖ та олігарха Медведчука, який веде бізнес, користуючись своїми зв'язками в уряді Російської Федерації. Окрім цього, за інформацією генпрокурорки Ірини Венедіктової, Сергій Кузяр налагоджував незаконні схеми для постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на держпідприємства України.

За посередництва бізнесмена Кузяри підібрали на окупованій території два фактично непрацюючі державні підприємства, – пояснила Венедіктова.

Відомо, що їхніми керівниками призначили так званих представників самопроголошених "республік" на окупованій Росією частині Донбасу, відкрили банківські рахунки та уклали з ними договори на постачання вугілля.

Саме цьому бізнесмену, який мав давні зв'язки у вугільній сфері та був особисто знайомий з "керівництвом" самопроголошених "республік" Донбасу та керівниками вугільних підприємств на непідконтрольній території, була відведена роль перемовника з терористами, - додала Венедіктова.

Схема діяльності з купівлі вугілля на окупованих територіях - Графіка Офісу Генпрокурора

Про всі ці процеси Віктор Медведчук доповідав вищому керівництву Кремля, які й собі регулювали постачання вугілля з Росії так, щоб вистачало грошей для самопроголошених "республік" Донбасу, - зауважила генпрокурорка.

Зауважимо, що у вересні Кузяру повідомили про підозру в держзраді та іншому сприянні діяльності терористичної організації, а також у цій же справі про незаконні поставки вугілля з окупованих територій на 1,5 мільярда гривень суд арештував бізнесмена Сергія Кузяру. Його Печерський райсуд Києва арештував із можливістю внесення застави в 500 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму. Офіс генпрокурора підозрює Медведчука у зриві контракту з ПАР з постачання вугілля до України. За даними слідства, народний депутат схиляв керівництво України до постачання палива із "ЛНР" та "ДНР" і сплати коштів безпосередньо керівникам терористичних організацій.

Окрім цього, СБУ виклала аудіозапис розмов, які мають підтверджувати існування "вугільної схеми" та зацікавленість у ній влади РФ.

 

Читайте також
Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі Венедіктова заперечила слова Медведчука про лікування Козака в Білорусі
Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова не підтвердила інформацію проросійського депутата та кума Путіна Віктора Медведчука про те, що підозрюваний у державній зраді Тарас Козак перебуває на лікуванні в Білорусі.
Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео) Медведчуку оголосили нову підозру в зраді і сприянні тероризму (відео)
Після того, як Росія захопила частину Донбасу, Україна опинилася на межі енергетичної кризи. Тож було вирішено купувати вугілля на світовому ринку, зокрема, в ПАР.
Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту Офіс генпрокурора проситиме суд взяти Медведчука під варту
В Офісі генпрокурора заявили, що провели процесуальні дії з підозрюваним депутатом Віктором Медведчуком та вручили йому клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
Loading...
Load next