"Це не остання підозра": Монастирський прокоментував справу "Дельта Банку" (відео)

"Це не остання підозра": Монастирський прокоментував справу "Дельта Банку" (відео)
Правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків у колишніх керівників "Дельта Банк" за фактом заволодіння понад 1 млрд 144 млн грн.

Напередодні, 11 жовтня, правоохоронці повідомили про підозру власнику "Дельта Банку" Миколі Лагуну та ще низці осіб у розтраті майна та коштів банку на понад 1 млрд гривень. Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський упевнений, що підозра, про яку повідомили колишньому власнику, - не остання у справі. Про це міністр написав на своїй сторінці у Facebook.

Міністр нагадав, що з 2008 року в Україні збанкрутувало більш ніж сотня банківських установ, а понад півтора мільйона українців втратили свої заощадження через зловживання власників та менеджменту банків: "Водночас власники і топ-менеджери цих банків продовжували насолоджуватися, будували справжні палаци під Києвом і вкладали вкрадені в українців гроші у власний бізнес".

Впевнений, що це не остання підозра як у справі "Дельта Банку", так і в інших справах, де окремі банкіри цинічно грабували своїх вкладників, - запевнив міністр МВС.

 

Нагадаємо, що раніше генеральний прокурор України Ірина Венедіктова повідомила, що правоохоронці оголосили підозру одному з власників ПАТ "Дельта банк" (Київ), якому інкримінується розтрата майна і коштів більш ніж на 1 млрд грн. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Читайте також
"Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась "Мінус Медведчук": Зеленський заявив, що кількість олігархів в Україні зменшилась
Володимир Зеленський висловився та поділився своєю думкою щодо суду над Віктором Медведчуком. Президент також заявив, що нардеп був на законній основі позбавлений можливості використовувати медіаактиви і державне майно.
Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю Ексголова правління "ПриватБанку" Дубілет виявився громадянином Ізраїлю
Колишній голова правління "ПриватБанку" Олександр Дубілет, якого підозрюють у розкраданні 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року, є громадянином Ізраїлю.
Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову Венедіктова підписала підозру меру Одеси Геннадію Труханову
Експерти встановили, що підозрювані завдали збитки міському бюджету в розмірі понад 533 мільйонів гривень. Підозрювані були причетні до заволодіння земельними ділянками в місті Одеса, яке фігуранти справи "називали орендою".
Loading...
Load next