Таємні зустрічі Арахамії: голова "Слуги народу" двічі літав у Відень літаком Фірташа (відео)

Таємні зустрічі Арахамії: голова "Слуги народу" двічі літав у Відень літаком Фірташа (відео)
Дружина Арахамії двічі замовляла через грузинську турфірму медичні послуги включно з трансфером. Вартість кожної з поїздок – 24 000 євро.

Голова президентської партії "Слуга народу" Давид Арахамія двічі за локдаун літав у Відень на приватному літаку, що належить структурам підсанкційного олігарха Дмитра Фірташа. Про це йдеться у розслідуванні "Української правди" - "Ідентифікація Брауна. Таємні зустрічі та приховані перельоти Давида Арахамії". Окрім цього, під час розслідування журналісту вдалось з'ясувати, що Арахамія непублічно вів переговори з олігархом Ігорем Коломойським та депутатом від "ОПЗЖ" - минулого місяця Арахамія виходив з ресторану із нардепом Ігорем Абрамовичем.

Зокрема, сам керівник президентської фракції зізнався, що перельоти, як виявилося здійснювалися літаком із структур Фірташа.

Виявилося, що цей літак належить структурам пана Фірташа і зданий у якусь велику авіакомпанію у якої кількість бортів нараховує кілька сотень, тому це як "убер" викликати і ви не розумієте, яким літаком полетите. У мене є документи, я обіцяв офрекорд показати справжню причину мого польоту туди. Там немає жодної політики чи підтексту, - заявив Арахамія.

 

За словами нардепа, літав він у Відень не  політичних справах, а особистих: "Причина у мене реально поважна, не хочу говорити на всю країну – це медична причина.Тоді був ковідний локдаун. По-іншому не вийшло вилетіти. Я не дуже люблю літати приватними бортами, тому що це елементарно дуже дорого. Навіть для мене, хоча я доволі заможна людина".

Пізніше Давид Арахамія поза камерою показав журналістові документи, які підтверджують, що дружина нардепа двічі замовляла в грузинській турфірмі медичні послуги разом із трансфером, а вартість кожної поїздки до Відня становила $24 тисячі. Проте, оплачувала перельоти, за словами Арахамії, його дружина, тому цієї інформації не буде у декларації.

Тому що якщо я зараз в декларації оплачую переліт, маю подати повідомлення до НАЗК і вся країна потім у всіх новинах пише: Арахамія кудись полетів. Це неправильно… Тому що в результаті отримуєш негатив на рівному місці, - наголосив політик.

Зауважимо, що автор розслідування також нагадав, як очільник "Слуги народу" під час футбольного матчу в Києві спілкувався з олігархом Ігорем Коломойським - їхнє спілкування вдалось зафіксувати на камери журналістам.

Фото: "Українська правда"

І Коломойський, і Арахамія після цього запевнили, що їхнє спілкування було формальністю, однак вже за три тижні під час голосування за відставку спікера Разумкова депутатська група "За майбутнє", яку пов'язують з олігархом, дала 19 голосів з 22 можливих.

Відео: "Українська правда".

Нагадаємо, що РНБО наклала на олігарха Дмитра Фірташа низку санкцій внаслідок його участі у титановому бізнесі та постачанні сировини, яка згодом регулярно відправлялась на військові підприємства Російської Федерації. Проте, звинувачення РНБО та накладення санкції Дмитро Фірташ "категорично заперечує" і не погоджується з ними.

Читайте також
Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео) Депутатка від "Слуги народу" прийшла до Верховної Ради із сумкою Dior за 62 тисячі (відео)
Народна депутатка України від фракції "Слуга народу", Елла Рєпіна з`явилася у Верховній Раді з сумкою від французького дому моди Dior. Вартість такої моделі аксесуару становить $2,285 тисячі - 62 152 тисячі гривень.
Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат Прогули у Верховній Раді: Порошенко, Арахамія та Тимошенко залишаться без депутатських виплат
Низка українських нардепів залишаться без депутатських виплат, оскільки "прогуляли" чимало засідань Верховної Ради або ж профільних комітетів.
Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду Перемога Вірастюка на виборах: ЦВК оскаржила рішення Верховного Суду
Центральна виборча комісія оскаржила рішення Верховного Суду щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 87 Івано-Франківської області. Оскільки Верховний Суд скасував протокол ЦВК про визнання Василя Вірастюка обраним депутатом.
Loading...
Load next