Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту

Приїзд міністра оборони США в Україну: у Пентагоні розкрили деталі візиту
На початку вересня під час візиту до Вашингтона президент Володимир Зеленський анонсував візит міністра оборони США до України.

Міністр оборони США Ллойд Остін наступного тижня перебуватиме з візитом в Україні. Під час свого візиту він зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським та міністром оборони Андрієм Тараном, щоб підтвердити непохитну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. Про це повідомила пресслужба Пентагону.

Сторони мають обговорити прогрес України по впровадженню тих реформ в системі оборони, які необхідні для просування євроатлантичних прагнень України.

Міністерство оборони США неухильно підтримує європейських союзників та партнерів перед лицем дестабілізуючих дій Росії у критично важливому регіоні Чорного моря, і міністр оборони очікує зустрічі з колегами та іншими високопосадовцями, щоб підтвердити відданість США безпечній, стабільній, та заможній Європі, - йдеться у повідомленні.

Зауважимо, що під час своєї робочої поїздки до Європи, міністр оборони США Ллойд Остін зустрінеться не лише з українськими високопосадовцями. На порядку денному також його офіційні візити до Грузії та Румунії. А в Бельгії у міністра запланована зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Читайте також
До Києва прибув очільник Пентагону Ллойд Остін (відео) До Києва прибув очільник Пентагону Ллойд Остін (відео)
Ллойда Остіна до України запросив Зеленський під час свого візиту до США 1 вересня. Тоді ж Пентагон та Міністерство оборони України підписали угоду про партнерство.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США Візит Блінкена до України: Кулеба розповів про що розмовлятимуть із держсекретарем США
Однією з головних тем майбутнього візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена в Україні буде безпека, розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.
Loading...
Load next