В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США

В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США
Представники Офісу Президента разом із представниками американського посольства обговорили майбутній візит Володимира Зеленського у Білий дім.

У Києві заступник керівника Офісу Президента Роман Машовець обговорив з аташе з питань оборони Бріттані Стюарт та іншими представниками Посольства США в Україні підготовку візиту українського президента до США, повідомила пресслужба ОП.

Зокрема, під час зустрічі йшлося про підготовку двосторонніх угод щодо поглиблення українсько-американської оборонної співпраці, розвиток проєктів у сфері досліджень та випробувань, надання Україні безпекової допомоги США, - йдеться у повідомленні.

Машовець також відзначив, що оприлюднене 11 червня Департаментом оборони США рішення про надання Україні другої частини допомоги в межах "Ініціативи безпекової допомоги Україні" в розмірі $150 мільйонів є надзвичайно важливим для зміцнення української обороноздатності. 

Під час зустрічі також обговорювались питання реформування сектору безпеки та оборони України. Зокрема, ці питання безпосередньо стосувались вдосконалення системи військового управління, оборонного планування, посилення демократичного цивільного контролю над силами оборони та розподілу повноважень між міністром оборони України та Головнокомандувачем ЗСУ.

Нагадаємо, що нещодавно американські ЗМІ повідомляли про те, що в Адміністрації президента США планували запросити президента Володимира Зеленського у Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом перед його зустріччю з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Однак, згодом від цієї ідеї відмовились. Головною причиною цього стала зміна керівництва "Нафтогазу Україна".

Читайте також
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак Зустріч Байдена та Зеленського в Україні може відбутись найближчим часом, - Єрмак
Керівник Офісу президента Андрій Єрмак анонсував можливу зустріч президентів України та Сполучених Штатів Володимира Зеленського і Джо Байдена, яка може відбутись вже найближчим часом.
Loading...
Load next