До Києва прибув очільник Пентагону Ллойд Остін (відео)

До Києва прибув очільник Пентагону Ллойд Остін (відео)
Ллойда Остіна до України запросив Зеленський під час свого візиту до США 1 вересня. Тоді ж Пентагон та Міністерство оборони України підписали угоду про партнерство.

Міністр оборони США Ллойд Остін прибув до України в рамках робочого візиту до Європи. Напередодні він відвідав Грузію, а потім вирушить у Румунію. Відомо, що у Києві Остін матиме низку важливих зустрічей, зокрема з президентом Володимиром Зеленським та міністром оборони Андрієм Тараном, повідомляє "Європейська правда".

Сторони обговорять прогрес України в реалізації реформ, необхідних для просування її євроатлантичних прагнень. Після зустрічі міністри оборони США й України зроблять короткі заяви для преси. Вони дадуть відповіді на кілька запитань.

Приземлився у Києві. Я тут, щоб підтвердити нашу непохитну підтримку суверенітету, територіальної цілісності та євроатлантичних прагнень України, і висловити нашу відданість ідеї розбудови спроможності України стримувати подальшу російську агресію, - заявив Ллойд Остін в офіційному Twitter.

Глава американського оборонного відомства висловить свою повагу в Меморіальному залі і біля Меморіального дзвону захисників України. Зауважимо, що Ллойда Остіна до України запросив Зеленський під час свого візиту до США 1 вересня. Тоді ж Пентагон та Міністерство оборони України підписали угоду про партнерство.

Нагадаємо, що під час своєї робочої поїздки до Європи, міністр оборони США Ллойд Остін зустрінеться не лише з українськими високопосадовцями. На порядку денному також його офіційні візити до Грузії та Румунії. А в Бельгії у міністра запланована зустріч з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Читайте також
В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США В Офісі Президента обговорили візит Зеленського до США
Представники Офісу Президента разом із представниками американського посольства обговорили майбутній візит Володимира Зеленського у Білий дім.
Зеленський прибуде з офіційним візитом до США Зеленський прибуде з офіційним візитом до США
Адміністрація президента Сполучених Штатів офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту Держсекретар США Блінкен проведе зустріч із Зеленським: в ОП розповіли деталі візиту
Вже завтра, 6 травня, державний секретар Сполучених штатів Ентоні Блінкен зустрінеться із президентом Володимиром Зеленським. Зокрема також у графіку американського посадовця заплановані зустрічі із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.
Loading...
Load next