Річниця вбивства Степана Бандери: Кива з автоматом та салютом "відсвяткував" роковини (відео)

Річниця вбивства Степана Бандери: Кива з автоматом та салютом "відсвяткував" роковини (відео)
Ілля Кива є чинним народним депутатом України від проросійської "Опозиційної платформи – За життя". Водночас він записав чергове скандальне відео в якому пояснив, що так святкує загибель українського політичного діяча Степана Бандери, якого 15 жовтня 1959 року у Мюнхені вбив радянський агент КДБ Богдан Сташинський.

Скандальний народний депутат від партії "ОПЗЖ" Ілля Кива записав відео присвячене 62-й річниці від дня вбивства в Мюнхені українського націоналіста Степана Бандери співробітником КДБ. Себе Кива назвав "лідером антифашистського руху", "внуком Героя Радянського Союзу", який "не міг не залишити непоміченим подію, яке поставило крапку".

Нардеп у відео, опублікованому у своєму Telegram-каналі, завив, що Степан Бандера – "зрадник батьківщини та пособник нацистів".

Я, лідер антифашистського руху в Україні, онук героя Радянського Союзу Кива Ілля, не міг залишити непоміченою подію, яка поставила крапку: 62 роки тому — 15 жовтня 1959 року — в Мюнхені був ліквідований зрадник Батьківщини, пособник нацистів Степан "Сопля", він же Бандера. і так повинно бути з кожним, хто сповідує фашизм і йому прислуговує. Смерть зрадникам і смерть фашизму! — заявив Кива.

На фразі "Смерть зрадникам! Смерть фашизму" Кива зробив кілька пострілів з автомата, а в цей час за його спиною запустили феєрверк.

Нагадаємо, що вбивство Степана Бандери в Мюнхені за дорученням влади СРСР здійснив агент КДБ Богдан Сташинський. 15 жовтня 1959 року. В цей день в під'їзді будинку на вулиці Крайтмайр Бандеру знайшли ще живим і залитим кров'ю. Медична експертиза виявила, що причиною смерті була отрута. Богдан Сташинський зі спеціального пістолета вистрілив в обличчя Степану Бандері струменем розчину ціаніду калію.

Читайте також
"Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням" "Чому ж одразу нападуть?": Кива назвав можливе вторгнення РФ в Україну "звільненням"
Ілля Кива – відомий своєю проросійською позицією. Він постійно відвідує ефіри кремлівських пропагандистів, розповідаючи про "неонацистів" в Україні.
Скандальний Кива похвалив режим Лукашенка й підтримав затримання Протасевича Скандальний Кива похвалив режим Лукашенка й підтримав затримання Протасевича
Скандальний депутат Верховної Ради від партії "ОПЗЖ" Ілля Ківа вже не вперше похвалив режим самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка та спецоперацію із затримання опозиціонера та журналіста Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича.
"Допомога блудній вівці": Кива заявив, що готовий бути адвокатом для Зеленського (відео) "Допомога блудній вівці": Кива заявив, що готовий бути адвокатом для Зеленського (відео)
Раніше стало відомо, що в січні 2021 року народний депутат від "ОПЗЖ" Ілля Кива склав іспит для набуття права на заняття адвокатською діяльністю.
Loading...
Load next