Президент Зеленський вперше прокоментував розслідування журналістів про офшори (відео)

Президент Зеленський вперше прокоментував розслідування журналістів про офшори (відео)
Володимир Зеленський заявив, що бачив розслідування журналістів "Офшор 95", однак запевнив, що матеріал не містить "нічого нового".

Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ICTV прокоментував розслідування "Слідство.Інфо" за матеріалами Pandora Papers про офшори. За його словами, він не побачив у фільмі "Офшор 95", нічого нового та задоволений, що журналісти не змогли знайти жодного компромату на нього як президента з моменту вступу на посаду й додав, що "чесно кажучи, сюжет не дуже, я вам кажу як професіонал".

По-перше, нічого нового, це було для мене, як дежавю. У 2019 все те ж кіно я бачив на каналах олігарха Порошенка, який показував, тому що розумів, що проти мене бруду ніякого немає. І навіть якщо ви подивитеся дебати, навіть, здається, там він (Порошенко) кричав зі сцени: "Гроші Квартал отримував від ПриватБанку, Коломойського". Все це стара історія, - заявив Зеленський.

При цьому Зеленський не став заперечувати, що у 2012 році використовував офшорні компанії. Окрім цього, президент також розповів, що створенням офшорних компаній у часи президента-втікача Віктора Януковича займалися "всі, особливо пов'язаний зі ЗМІ бізнес". Зі слів Зеленського, це була можливість уникнути впливу політики.

Податкова ходила до нас якщо не щодня, то щотижнево, і для таких речей було… називалося "структурування бізнесу" студії "Квартал 95". Відкривались компанії за кордоном, окрім тих багатьох компаній, які були на території України. Особисто я без бюджетів, без держави побудував бізнес в Україні з нуля. Відмиванням в 2012 році ніяких грошей, і з 2012, і з 2001, і з 2019 не займався ні я, ні жоден член студії "Квартал 95". Ми займалися виключно творчістю, - наголосив Володимир Зеленський.

Зеленський також заперечив інформацію про те, що він, або хтось іще з «Кварталу 95» займалися відмиванням грошей: "Я особисто побудував без бюджетів, без держави бізнес в Україні з нуля. Відмиванням у 2012 році, ніяких грошей, і з 2012 року, і з 2001-го, і у 2019-му не займався ані я, ані жоден член студії "Квартал 95". Ми займалися виключно творчістю".

Читайте також: "Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео)

Читайте також
"Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео) "Матеріал не міг стати сюрпризом": Венедіктова відреагувала на розслідування Pandora Papers (відео)
Документи Pandora Papers частково підтвердили схему переказування коштів від структур скандального олігарха Ігоря Коломойського до офшорних фірм президента Володимира Зеленського та його найближчих соратників.
Розслідування Pandora Papers: НАЗК закінчило перевірку декларації Зеленського (відео) Розслідування Pandora Papers: НАЗК закінчило перевірку декларації Зеленського (відео)
У відомстві нардепу відповіли, що в ході проведення перевірки, зокрема, врахували інформацію з нещодавнього розслідування "Слідства.інфо" щодо Зеленського.
"Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського "Немає нічого компрометуючого": Подоляк прокоментував скандальне розслідування офшорів Зеленського
Володимир Зеленський і його близькі соратники можуть бути причетні до переведення 40 млн доларів від структур, пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським.
Loading...
Load next