Вступ України в НАТО: Пєсков назвав це найгіршим сценарієм для Росії

Вступ України в НАТО: Пєсков назвав це найгіршим сценарієм для Росії
Росія в черговий раз погрожує вживанням заходів, якщо Україна вступить в НАТО, оскільки для Кремля це буде найгірший сценарій.

Прессекретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що приєднання Києва до Північноатлантичного альянсу - це найгірший сценарій для Росії. Про це він заявив в інтерв'ю, яке увійшло в двогодинний фільм "Володимир Путін: господар гри", показаний на телеканалі France 5, повідомляє видання ТАСС.

Це сценарій, який виходить за червоні лінії національних інтересів Росії. Це той сценарій, який може змусити Росію вжити активних заходів для забезпечення власної безпеки, - зізнався Пєсков.

Окрім цього, за його словами, пересування російських військ до кордону України проводились під час "масованих навчань НАТО, що проходили біля російського кордону".

Проте водночас, він заявив, що Росія "нікому не загрожує та не є джерелом небезпеки". За словами речника Путіна, Російська Федерація – "дуже велика і дуже сильна країна, яка шукає партнерів".

Нагадаємо, що Україна та Грузія стануть членами НАТО, але це станеться не найближчим часом. Проте, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг переконаний, що країни НАТО повинні посилити співпрацю з країнами, які хочуть приєднатися до Альянсу - зокрема з Україною та Грузією.

Читайте також
Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну Ексрадник Путіна повідомив, коли Росія може почати новий наступ на Україну
Андрій Ілларіонов, колишній радник російського президента Володимира Путіна попередив, що РФ вже після липня 2021 року може почати нове вторгнення до України. Однак цього разу вже з півдня.
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
"Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО "Початок кінця України": Росія погрожує "наслідками для державності" у разі вступу до НАТО
МЗС Російської Федерації заявило, що вступ України до НАТО призведе до масштабного нарощування військових сил на Донбасі, а також нібито стане загрозою для її державності.
Loading...
Load next