"Це не станеться завтра": Столтенберг пояснив, коли Україна вступить до НАТО

"Це не станеться завтра": Столтенберг пояснив, коли Україна вступить до НАТО
Столтенберг звернув увагу на те, що членство зможуть отримати Україна та Грузія, однак “це не питання завтрашнього дня”.

Україна та Грузія стануть членами НАТО, але це станеться не найближчим часом. Проте, генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг переконаний, що країни НАТО повинні посилити співпрацю з країнами, які хочуть приєднатися до Альянсу - Україною та Грузією. Про це він заявив під час пресконференції в Джорджтаунському університеті в Вашингтоні.

Я думаю, очевидно, що це не станеться завтра, але вони приєднаються. Тому моє послання союзникам по НАТО, і те, про що ми говорили вчора з президентом США, наступне: нам слід нарощувати зусилля і зробити більше для країн, які бажають вступити, - наголосив Столтенберг.

Окрім цього генсекретар додав, що НАТО допомагає країнам з реформами у сфері безпеки й повинне також допомогти їм побороти корупцію. Цим самим це наближає країни до повноцінного членства. Посадовець закликав не зважати на реакцію Росії у питаннях вибору курсу на членство в організації й розкритикував позицію, у тому числі окремих західних політиків, що це, мовляв, роздратує Росію.

Насамперед слід визначитися з основними принципами й цінностями, а саме, що кожна суверенна держава вирішує сама за себе. Думка про те, що Росію провокуватиме приєднання менших сусідів до НАТО, є абсолютно хибною, - додав Єнс Столтенберг.

Читайте також:

Читайте також
Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції Поки немає умов для вступу України в НАТО, - глава МЗС Франції
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що наразі умов для вступу України в НАТО склалося недостатньо.
5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео) 5000 військовослужбовців НАТО: Столтенберг закликав Росію вивести війська з України, Грузії та Молдови (відео)
24 січня США та НАТО оголосили про готовність збільшити свої сили у Східній Європі.
"Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО "Ніякої новини Орбан не озвучив": Кулеба прокоментував погрози щодо блокування вступу України в НАТО
Раніше в Угорщині заявили, що Україна не має права втручатися в енергетичну політику країни, а Будапешт продовжить блокувати вступ України до НАТО.
Loading...
Load next