"Комісія не може зібратись": Зеленський заявив, що глава САП з’явиться в Україні до кінця року (відео)

"Комісія не може зібратись": Зеленський заявив, що глава САП з’явиться в Україні до кінця року (відео)
Одна із вимог, яку виставляють західні партнери України, зокрема, США, стосується якраз прозорого конкурсу на главу САП.

Президент України Володимир Зеленський розраховує на затвердження прокурора спеціальної антикорупційної прокуратури до кінця року. Оскільки попередній очільник спеціалізованої прокуратури Назар Холодницький написав заяву про звільнення у серпні 2020 року. Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю телеканалу ICTV у рамках програми "Свобода слова".

Наразі при деяких змінах у керівництві Верховної Ради ми пришвидшимо голосування другого читання закону про НАБУ, це буде точно. Впевнений, що ми проголосуємо за цей закон наступного тижня.

Щодо нового керівника САП, я також був здивований тим, що комісія не може зібратися до остаточного етапу конкурсу. Ми трішки попрацювали. Я думаю, що найближчими днями ця комісія збереться і також у нас буде завершений конкурс. В цьому році ми нарешті отримаємо прокурора САП, - наголосив президент.

Водночас окрім цього, Зеленський також не забув нагадати про свої досягнення у судовій реформі - ухвалення Радою законів про Вищу кваліфікаційну комісію суддів та про Вищу раду правосуддя. 

Відео: Свобода слова на ICTV.

Нагадаємо, що раніше президент Володимир Зеленський після критичної заяви ЄС і США заявив про необхідність швидкого обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Так, у суботу, 9 вересня, посольство США в Україні заявило, що ЄС і США "дуже розчаровані незрозумілими й невиправданими" затримками в обранні глави САП.

Тоді ж Зеленський заявив, що члени конкурсної комісії з обрання керівника САП мають виконати свій обов'язок і закликав відбіркову комісію працювати як належить.

Читайте також
Новою головою партії "Слуга народу" стала нардепка Шуляк Новою головою партії "Слуга народу" стала нардепка Шуляк
Новою головою партії "Слуга народу" стала нардепка від цієї політсили Олена Шуляк.
"Адекватних пояснень не почув": Зеленський відреагував на затримку обрання керівника САП "Адекватних пояснень не почув": Зеленський відреагував на затримку обрання керівника САП
У своєму Twitter глава держави повідомив, що "не почув адекватних пояснень" щодо затримки конкурсу і закликав конкурсну комісію "виконати свій обов’язок".
НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео) НАБУ та САП здійснили обшуки в Харкові у помічників нардепа Куницького (відео)
Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура проводять обшуки у справі, пов’язаній із народним депутатом від "Слуги народу" Олександром Куницьким.
Loading...
Load next