За "деякі відставки" в Раді пропонують по 50-100 тисяч: Разумков розповів про підкуп депутатів (відео)

За "деякі відставки" в Раді пропонують по 50-100 тисяч: Разумков розповів про підкуп депутатів (відео)
Він не уточнив, для відставки кого саме відбувається ймовірний підкуп, але пообіцяв також офіційно звернутися до правоохоронних органів.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що має намір звернутися до антикорупційних органів через розповсюдження інформації, стосовно того, що народним депутатам пропонують гроші за “правильне” голосування під час ймовірних посадових змін у ВРУ. Зокрема, Разумков прокоментував чутки, що нардепам пропонують по 50-100 тисяч доларів за підтримку "деяких відставок" у владі.

Про це спікер ВР повідомив під час засідання погоджувальної ради, яке відбулось сьогодні, 20 вересня.

Ми сьогодні бачимо багато чуток, багато пліток, багато інформації у ЗМІ, існують якісь розмови – хтось комусь пропонує 50-70-100 тисяч за голос за деякі відставки. Я не зовсім розумію, в яких кабінетах це відбувається, і хто веде такі перемовини, але це точно негативно впливає на діяльність і на імідж ВР, - заявив Разумков.

Він також наголосив, що на фоні "всього іншого, що відбувається іноді з нашими колегами", така інформація парламенту нічого доброго не додає.

 Я майже переконаний, що це не відповідає дійсності, але я хотів би звернутися до антикорупційних органів, щоб вони все ж таки взяли цю інформацію, опрацювали і, сподіваюся, спростували ті дані, про які ми зараз із вами чуємо. Про що я звернуся в тому числі й офіційно, але це прошу врахувати як депутатське звернення, - додав голова Верховної Ради.

Окрім Дмитра Разумкова, ситуацію із підкупами нардепів у своєму Telegram-каналі прокоментував також народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко.

Разумков направив заяву до правоохоронців стосовно підкупу депутатів, щоб вони голосували за його відставку. Офіційно: почалась велика війна. Залишиться один: чи Єрмак, чи Разумков, - зауважив Гончаренко.

Нагадаємо, що  нещодавно голова Верховної Ради Дмитро Разумков вдруге захворів на коронавірусну інфекцію, попри те, що він хворів на нього торік в листопаді.

Зауважимо, що ще в серпні парламентарій публічно зізнався, що на той момент вакцинованим проти коронавірусної хвороби він не був, і назвав причину відмови від імунізації. Політик тоді пояснював це наявністю антитіл після перенесеного в 2020 році COVID-19.

Читайте також
Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра Комітет ВР України не підтримав відставку Авакова: депутати самостійно вирішуватимуть питання щодо звільнення міністра
Тепер долю міністра будуть вирішувати депутати на засіданні у Верховній Раді.
Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати Віктор Ляшко став новим очільником МОЗ: "за" проголосувало 262 депутати
Верховна Рада призначила головного санітарного лікаря Віктора Ляшка на посаду нового міністра охорони здоров'я.
Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео) Верховна Рада призначила Руслана Стефанчука новим спікером парламенту (відео)
Окрім Стефанчука, на посаду спікера Ради були висунуті кандидатури народних депутатів Ярослава Жалезняка, Гео Лероса, Олексія Гончаренка і Яни Зінкевич. Однак під час виступу Железняк і Лерос заявили, що знімають свої кандидатури.
Loading...
Load next