Росія не дає COVID-документи іноземним дипломатам ЄС, бо вони щеплені не "тою" вакциною

Росія не дає COVID-документи іноземним дипломатам ЄС, бо вони щеплені не "тою" вакциною
Закордонні дипломати, щеплені не зареєстрованими в Росії вакцинами від COVID-19, не змогли отримати QR-коди, попри звернення до МЗС РФ.

На тлі введення з кінця жовтня в Москві та інших містах Росії локдауну та системи QR-кодів, за якими, залежно від регіону, вакцинованим і перехворілим на коронавірус дозволено доступ до тих чи інших закладів, що працюють у країні іноземні дипломати знову зіткнулися з проблемами. В першу чергу, про щеплені іноземними вакцинами, про це повідомляє РБК.

Більшість з них не мають QR-кодів, хоча питання їх отримання ставилося перед МЗС Росії ще влітку, коли в Москві вводився доступ по QR-кодах у ресторани та кафе, а також на масові заходи чисельністю від 500 осіб. 

Три джерела в іноземних дипмісіях повідомили виданню, що низка посольств західних країн надіслала до російського зовнішньополітичного відомства колективного листа з проханням сприяти у видачі QR-кодів дипломатам, щепленим не схваленими в країні препаратами. Однак через те, що систему було скасовано менше ніж через місяць після її запровадження, це питання тоді втратило актуальність і в результаті так і залишилося невирішеним.

У представництві Євросоюзу в Росії РБК підтвердили, що до МЗС було направлено різні запити, зокрема від імені країн — членів ЄС. При цьому «задовільного рішення поки що знайти не вдалося». У європейській дипмісії додали, що прискорення поточного процесу визнання еквівалентності цифрових COVID-сертифікатів ЄС могло б допомогти вирішити це питання. Крім дипломатів, із проблемою отримання QR-кодів зіткнулися і деякі співробітники посольств з російським громадянством, які також пройшли вакцинацію іноземними препаратами.

Російські дипломати, щеплені російськими вакцинами, також заявляють про складнощі з вакцинними паспортами за кордоном.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

 

Читайте також
Понад 34 тисячі хворих на COVID-19в Україні за минулу добу Понад 34 тисячі хворих на COVID-19в Україні за минулу добу
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
За добу в аеропорті "Бориспіль" знайдено 17 підроблених COVID-документів За добу в аеропорті "Бориспіль" знайдено 17 підроблених COVID-документів
4 листопада на території аеропорту «Бориспіль» у 17 осіб виявили документи про вакцинацію, що можуть містити ознаки підробки.
Данія запровадила нові правила для в'їзду з України Данія запровадила нові правила для в'їзду з України
25 жовтня 2021 данський уряд скасував дію національної кольорової моделі, що групувала країни за рівнем захворюваності на Covid-19. З цієї дати обмеження на поїздки до Данії спрощені.
Loading...
Load next