У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна

У Польщі погодили будівництво «стіни» на кордонах з трьома країнами, серед них - Україна
Нижня палата польського парламенту під час голосування у п’ятницю проголосувала за спецзакон щодо будівництва добре обладнаного загородження на зовнішньому кордоні Польщі з ЄС (лінія кордону з Білоруссю, Росією та Україною).

Депутати Сейму відкинули більшість поправок Сенату РП, який голосував за будівництво загородження у минулу середу, 27 жовтня. Зокрема, Сейм не підтримав поправки Верхньої палати польського парламенту щодо періодичних звітів у парламенті ходу спорудження загородження, застосування щодо цієї інвестиції обов’язкових тендерних процедур чи участі парламентарів у групі з реалізації інвестиції в якості спостерігачів, про це повідомляє Укрінформ.

Як відомо, спецзаконом передбачається будівництво сучасного високого загородження, обладнаного системами відеомоніторингу і фіксації руху вартістю понад 1,6 млрд злотих (більше 400 млн дол.). Реалізація проєкту відбуватиметься поза тендерними процедурами у прискореному режимі.

 

Як повідомив глава МВС Польщі Маріуш Камінський, кошти на будівництво загородження вже зарезервовано у бюджеті країни. У рамках реалізації інвестиції Польща вивчає світовий досвід будівництва загороджень, зокрема США та Греції. За його словами, очікується, що спорудження “стіни” завершиться у першому півріччі наступного року.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Польща закликала ЄС та НАТО чинити опір "радянським планам" щодо України Польща закликала ЄС та НАТО чинити опір "радянським планам" щодо України
Польща закликала Європу до солідарності з Україною.
Рада призначила нового міністра енергетики, ним став Герман Галущенко Рада призначила нового міністра енергетики, ним став Герман Галущенко
Сьогодні, на черговому засіданні парламенту, 305 народних депутатів підтримали кандидатуру Германа Галущенка на посаду нового міністра енергетики.
Глава МЗС Польщі терміново відвідає Україну Глава МЗС Польщі терміново відвідає Україну
Міністр закордонних справ Республіки Польща Збігнєв Рау 8 квітня прибуде Україну з робочим візитом.
Loading...
Load next