В Україні замінити одразу п'ятьох міністрів: кадрові зміни у складі Кабміну - Володимир Фесенко

В Україні замінити одразу п'ятьох міністрів: кадрові зміни у складі Кабміну - Володимир Фесенко
Головна тема наступного тижня – кадрові зміни у складі Кабміну. За двома позиціями – міністр оборони та звільнення міністра екології питання начебто вже вирішено.

Якщо новим головою міністерства оборони стає Олексій Рєзніков, тоді звільняється місце голови міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Ходять чутки, що на цю позицію можуть призначити Ірину Верещук, депутатку від фракції "Слуга народу". Виглядає ця інформація дуже правдоподібно, про це повідомив у своєму Facebook-акаунті Володимир Фесенко.

Інформовані джерела свідчать також про те, що обговорюється не лише питання заміни окремих міністрів, а й деяка зміна щодо статусу та функцій окремих віце-прем'єрів. Є «відплив», що статус віце-прем'єра може набути Олексій Чернишов. А ось з яким функціоналом – питання поки що відкрите, зазначив Володимир Фесенко, голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента».

Дуже показово, як поводяться члени Кабміну, які не перебувають у віртуальних списках на звільнення. Частина з них (насамперед більшість віце-прем'єрів) перебувають на хорошому рахунку у Президента, деяких лише нещодавно призначили (останні півроку). Але близько третини членів Кабміну – у «сірій» зоні. І особливих претензій до них немає, але й великих досягнень або помітних дій у них не спостерігається, - повідомив Фесенко.

Більшість міністрів (особливо із «сірої зони»), однак, не виявляють помітної публічної активності. Це традиційна модель поведінки багатьох представників української бюрократичної верхівки: «Тихіше їдеш, далі будеш»; що рідше про тебе згадують, то менше ризиків. У минулі роки ця модель бюрократичної поведінки могла непогано працювати. Але зараз вона вочевидь не є панацеєю. Наприклад, Р.Абрамовського та А.Тарана вона не врятувала від майбутнього відходу з уряду. Втім, і протилежна модель поведінки не допомогла якийсь час тому залишитися в уряді Арсену Авакову та Максиму Степанову. Щоправда, у їхньому випадку були особливі та дуже різні причини для відставки.

Отже, питання про оптимальну модель поведінки членів уряду залишається відкритим. Хоча помітно, що Президент Зеленський явно симпатизує активістам у складі Кабміну, - зазначив Володимир Фесенко.

Читайте також
У Кабміні заявили, що перший віце-прем’єр Любченко йде у відставку У Кабміні заявили, що перший віце-прем’єр Любченко йде у відставку
Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко подав заяву про звільнення.
В Офісі Президента обговорила підготовку візиту Зеленського до Великої Британії В Офісі Президента обговорила підготовку візиту Зеленського до Великої Британії
Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс низку питань стосовно підготовки візиту Президента Володимира Зеленського до Великої Британії.
Пентагон стежить за ситуацією на кордоні РФ та України - речник Пентагон стежить за ситуацією на кордоні РФ та України - речник
Пентагон уважно стежить за ситуацією на тлі повідомлень про нове скупчення російських військ на кордоні з Україною.
Loading...
Load next