В Офісі Президента обговорила підготовку візиту Зеленського до Великої Британії

В Офісі Президента обговорила підготовку візиту Зеленського до Великої Британії
Заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець обговорив з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Меліндою Сіммонс низку питань стосовно підготовки візиту Президента Володимира Зеленського до Великої Британії.

Ключова увага приділялась безпековому, оборонному та військово-технічному напрямкам, про це повідомляє пресслужба глави держави

Роман Машовець відзначив позитивну динаміку в реалізації домовленостей, які були досягнуті під час візиту Глави держави до Великої Британії в жовтні минулого року, зокрема щодо британської допомоги в реалізації проектів з удосконалення можливостей Військово-Морських сил Збройних Сил України. Він наголосив на важливості посилення морської безпеки України в ситуації, коли Росія продовжує мілітаризувати Чорноморсько-Азовський регіон.

 Роман Машовець, Заступник керівника Офісу Президента України

Заступник керівника Офісу Президента також поінформував британську сторону про ситуацію на сході України, загрози, які становить для нашої країни та Європи в цілому реалізація Росією енергетичних проектів, поділився окремими планами з розвитку сектору безпеки й оборони України.

Зі свого боку Мелінда Сіммонс відзначила посилену увагу Великої Британії до ситуації на сході нашої країни та в Чорноморсько-Азовському регіоні. Вона підтвердила незмінність британської підтримки України у протистоянні агресії Російської Федерації та зміцненні обороноздатності.

Мелінда Сіммонс, Надзвичайний і Повноважний Посол Великої Британії в Україні

Було домовлено підтримувати постійний діалог з безпекових питань для поглиблення українсько-британського стратегічного партнерства.

 Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні замінити одразу п'ятьох міністрів: кадрові зміни у складі Кабміну - Володимир Фесенко В Україні замінити одразу п'ятьох міністрів: кадрові зміни у складі Кабміну - Володимир Фесенко
Головна тема наступного тижня – кадрові зміни у складі Кабміну. За двома позиціями – міністр оборони та звільнення міністра екології питання начебто вже вирішено.
Україні слід бути готовою до ескалації з боку РФ – Клімкін Україні слід бути готовою до ескалації з боку РФ – Клімкін
Ексміністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що загрози масованого вторгнення «завтра чи післязавтра» Росії в Україну наразі немає, але нам слід готуватися до ескалації та підняття Путіним ставок у його геополітичній грі.
Пентагон стежить за ситуацією на кордоні РФ та України - речник Пентагон стежить за ситуацією на кордоні РФ та України - речник
Пентагон уважно стежить за ситуацією на тлі повідомлень про нове скупчення російських військ на кордоні з Україною.
Loading...
Load next