У Грузії біля руставської в'язниці проходить мітинг з вимогою госпіталізації Саакашвілі

У Грузії біля руставської в'язниці проходить мітинг з вимогою госпіталізації Саакашвілі
Участь у мітингу беруть кілька тисяч людей.

У Грузії біля руставської в'язниці, в якій утримується екс-президент Грузії, голова виконавчого комітету Національної ради реформ України Міхеїл Саакашвілі, проходить акція протесту.

Як повідомляє Ехо Кавказу, протестну акцію проводить найбільша опозиційна партія Грузії "Єдиний національний рух". Головна вимога мітингу - перевести в приватну клініку Саакашвілі, який 37-й день продовжує голодування у в'язниці. Раніше голова ЄНД Ніка Мелія заявив, що їх протест буде "зростаючим і перманентним", а демонстранти "не розійдуться до тих пір, поки не врятують Саакашвілі", повідомляє агентство "Новини-Грузія".

Заходи безпеки у руставській в'язниці посилені. На місці мобілізовані спецпідрозділи і співробітники кримінальної поліції, встановлені огорожі. За вказівкою співробітників МВС, раніше організаторам довелося переносити сцену на нову локацію, трохи далі від стін пенітенціарної установи.

Участь у мітингу беруть кілька тисяч людей. Багато хто прийшов на акцію з державними прапорами, інші тримають плакати з написами "Свободу Міші" і червоні троянди – символ революції 2003 року. До протесту приєдналися громадські активісти, громадські діячі та політики, що представляють різні партії.

За кілька годин до початку протестної акції в службі державної безпеки (СГБ) Грузії провели брифінг, заявивши, що Саакашвілі з в'язниці планує державний переворот і ряд серйозних провокацій з метою повалення влади. За версією відомства, в плани екс-президента входить блокування різних державних відомств в Тбілісі, перекриття доріг, а також вбивство одного з лідерів опозиції.

Читайте також
"Заздалегідь написана комедія": Саакашвілі у суді озвучив гучну заяву та звернувся до українців "Заздалегідь написана комедія": Саакашвілі у суді озвучив гучну заяву та звернувся до українців
Саакашвілі був затриманий в Грузії 1 жовтня після нелегального прибуття в країну.
На мітингу в підтримку Саакашвілі люди почали голодування На мітингу в підтримку Саакашвілі люди почали голодування
Йдеться приблизно про десятьох осіб, в іїхньому числі тележурналіст, кореспондент телеканалу «Мтаварі» Гігла Туманішвілі.
Через погіршення здоров'я: Саакашвілі сьогодні не братиме участі у судовому процесі Через погіршення здоров'я: Саакашвілі сьогодні не братиме участі у судовому процесі
Напередодні Саакашвілі також не взяв участі у судовому процесі у справі про незаконний перетин грузинського кордону.
Loading...
Load next