"Заздалегідь написана комедія": Саакашвілі у суді озвучив гучну заяву та звернувся до українців

"Заздалегідь написана комедія": Саакашвілі у суді озвучив гучну заяву та звернувся до українців
Саакашвілі був затриманий в Грузії 1 жовтня після нелегального прибуття в країну.

Третій президент Грузії та український політик Михеїл Саакашвілі вперше особисто був присутній на суді у своїй справі в Тбіліському міському суді, де назвав процес проти нього "комедією". Про це повідомляє "Новости-Грузия".

Як зазначили на порталі, на слуханні присутній єдиний ЗМІ - Суспільне телебачення Грузії.

Зауважимо, що прокуратура Грузії звинувачує Саакашвілі у масовому розгоні протестувальників 7 листопада 2007 року, вторгненні на телеканал "Імеді" та злочинному захопленні майна бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Я не визнаю прокуратуру і грузинське правосуддя, я тут не для того, щоб бути частиною заздалегідь написаної комедії, - заявив у своєму виступі Саакашвілі.

За його словами, його затримання є "дуже великою ганьбою для всіх, хто в цьому бере участь".

Це найбільше приниження. Весь світ здивований, що я звертаюся до вас через скло, замість того, щоб дати мені можливість пересуватися разом з вами по побудованій мною країні і разом розвивати її. Я перший правитель Грузії після царя Луарсаба, це було 400 років тому, який потрапив у в’язницю, - сказав Саакашвілі.

Він також вирішив звернутися українською мовою до громадян України, де повідомив, що "дуже сумує" за ними.

Я хочу, щоб ви знали - до мене використовували тортури і нелюдське відношення. Але я тримаюсь. Цього я також навчився в Україні, я дуже вам вдячний, - сказав політик.

Нагадаємо, сьогодні біля будівлі Тбіліського міського суду, де розпочався процес над колишнім президентом Міхеілом Саакашвілі, ситуація загострилася.
 

Читайте також
"Я — учасник обох Майданів": Монастирський та МВС закликають українців мирно проводити акції 1 грудня (відео) "Я — учасник обох Майданів": Монастирський та МВС закликають українців мирно проводити акції 1 грудня (відео)
Він пікреслив, що правоохоронці з повагою ставляться до виявлення громадянської позиції і так само очікують поваги до себе.
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
Loading...
Load next