На мітингу в підтримку Саакашвілі люди почали голодування

На мітингу в підтримку Саакашвілі люди почали голодування
Йдеться приблизно про десятьох осіб, в іїхньому числі тележурналіст, кореспондент телеканалу «Мтаварі» Гігла Туманішвілі.

Близько двох десятків прихильників експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі провели ніч у наметовому містечку біля в'язниці, де перебуває політик. Про це повідомляє інформаційний портал "Новости-Грузия".

Наразі біля центрального входу встановлено дев'ять наметів. Після масштабної суботньої акції з вимогою переведення Саакашвілі до приватної клініки кілька демонстрантів вирішили продовжувати протест на місці. Вони планують залишатися в наметовому містечку доти, доки експрезидента не буде госпіталізовано.

За повідомленнями ЗМІ, до десяти прихильників Саакашвілі вдалися до крайньої форми протесту та розпочали голодування. У тому числі тележурналіст, кореспондент телеканалу «Мтаварі» Гігла Туманішвілі.

Лідери партії Саакашвілі «Єдиний національний рух» напередодні пред'явили владі Грузії ультиматум із вимогою про переведення до приватної клініки експрезидента, який продовжує голодування у в'язниці вже 38-й день. У разі невиконання вимог вони обіцяють «зібрати всю Грузію» на площі Свободи в центрі Тбілісі у понеділок, 8 жовтня.

Як раніше повідомляла "ПравдаТУТ  News", протестну акцію проводить найбільша опозиційна партія Грузії "Єдиний національний рух". Головна вимога мітингу — перевести в приватну клініку Саакашвілі. Раніше голова ЄНД Ніка Мелія заявив, що їх протест буде "зростаючим і перманентним", а демонстранти "не розійдуться до тих пір, поки не врятують Саакашвілі".

Нагадаємо також, що 2 жовтня у прокуратурі Грузії заявили, що Міхеїл Саакашвілі засуджений до шести років позбавлення волі, рішення не підлягають оскарженню. 

А днями стало відомо, що до захисту Саакашвілі долучиться американський адвокат Джан Сендвідж.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Самопочуття погіршується: Саакашвілі вперше не зміг підвестися з ліжка Самопочуття погіршується: Саакашвілі вперше не зміг підвестися з ліжка
Зараз Саакашвілі продовжує голодування, але при цьому відновив прийом медикаментів, які потрібні для підтримки життєвих параметрів.
"Питання кількох хвилин до коми" - Єлизавета Ясько заявляє про критичний стан Саакашвілі (відео) "Питання кількох хвилин до коми" - Єлизавета Ясько заявляє про критичний стан Саакашвілі (відео)
Саакашвілі відмовився від будь-яких аналізів, пігулок, уколів, крапельниць, переливання крові. Це може завершитися фатально для нього.
Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі Саакашвілі перевезли у військовий госпіталь міста Горі
Депутат парламенту Давид Сергієнко повідомив журналістам, що госпіталь у Горі працює за стандартами медичної служби НАТО.
Loading...
Load next