Мінімальна зарплата лікарю — 20 тис грн, а медсестрі — 13,5 тис грн: Шмигаль вважає державний бюджет на 2022 рік реалістичним та збалансованим

Мінімальна зарплата лікарю — 20 тис грн, а медсестрі — 13,5 тис грн: Шмигаль вважає державний бюджет на 2022 рік реалістичним та збалансованим
А також назвав інші пріоритети держбюджету.

Цього тижня народні депутати підтримали в першому читанні проєкт Державного бюджету на 2022 рік, який подав Уряд.

Бюджет ми подавали реалістичним та збалансованим, і таким самим він залишиться і до другого читання, — ділиться на своїй Facebook-сторінці Шмигаль.

За його словами, про пріоритети бюджету найкраще говорять цифри. 

Шмигаль наголосив, що безпрецедентно зростає обсяг коштів за програмою медгарантій — на 34 млрд грн. Мінімальна зарплата лікаря буде встановлена на рівні 20 тисяч грн, а для медсестер — на рівні 13,5 тисяч. У пріоритетах залишаються і підвищення пенсій, і будівництво нових доріг, і реформа цифровізації, і підтримка малого та середнього бізнесу. 

Також доходи місцевих бюджетів у порівнянні з минулим роком збільшилися майже на 50 млрд грн. Для громад це відкриває значні можливості створювати безпечний та інклюзивний простір, а також активніше займатися реконструкцією соціальної інфраструктури.

Додамо, що «Укрзалізниця» отримала перші 5 купейних вагонів від Крюківського вагонобудівного заводу. Партію зі 100 нових пасажирських вагонів замовили за кошти держбюджету, і вона має повністю надійти вже у 2022 році. Загалом це замовлення від держави на більш ніж 3 млрд грн.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн Шмигаль обіцяє, що до кінця року в Україні середня зарплата зросте до 14,5 тис грн
Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що середня зарплата в Україні до кінця року зросте до 14,5 тисяч гривень.
Військові навчання на Яворівському полігоні наближають Україну до стандартів НАТО - Шмигаль Військові навчання на Яворівському полігоні наближають Україну до стандартів НАТО - Шмигаль
Тренувальні навчання українських військових на Яворівському полігоні на Львівщині за участю інструкторів із США наближають Україну до стандартів НАТО.
Шмигаль прибув на Львівщину з робочим візитом Шмигаль прибув на Львівщину з робочим візитом
Сьогодні, 16 квітня, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прибув із робочою поїздкою на Львівщину.
Loading...
Load next