Ангела Меркель заявила, що після відходу з посади не планує займатись надалі політикою (відео)

Ангела Меркель заявила, що після відходу з посади не планує займатись надалі політикою (відео)
З 2005 року Анґела Меркель беззмінно очолювала уряд Німеччини, причому більшість часу в коаліції зі, здавалося б, головними конкурентами на політичній арені - соціал-демократами.

Так, звичайно. Я сумуватиму за Еммануелем Макроном. Я сумуватиму за багатьма своїми колегами, бо мені подобалося працювати з дуже-дуже багатьма. Міжнародна політика завжди передбачає багато спілкування, ви трохи ставите себе на місце іншого: як у нього справи вдома, які там проблеми? І якщо поглянути на Францію, на Німеччину, то у нас переважно дуже різні проблеми, але іноді проблеми спільні. І виходячи з цього ми й обговорювали одне з одним рішення на європейському рівні. Я точно сумуватиму за цією дискусією. Вона мені завжди подобалася, - про це повідомила Меркель в інтерв'ю Deutsche Welle.

Вона додала, що поки що не вирішила, що робитиме надалі: «Спочатку відпочину і подивлюся, що спаде на думку». 

Ангела Меркель, яка обіймає посаду канцлерки протягом 16 років. Меркель є першою жінкою на посаді Федерального канцлера Німеччини. Її також часто називають де-факто лідером Європейського Союзу і найвпливовішою жінкою у світі. А 26 жовтня у Меркель закінчився термін повноважень. Проте президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр попросив її продовжувати перебувати на посаді, поки не оберуть наступного канцлера.

Для мене це завжди було важливим, і я завжди намагалася зміцнити міжнародні організації - МВФ, Світовий банк, Світову організацію торгівлі та інші. Я запрошувала їх щороку, 13 разів, і просто намагалася доступно сказати: "Ми повинні спільно працювати на глобальному рівні", - наголосила Ангела Меркель.

За остаточними результатами виборів до парламенту Німеччини, які відбулися 26 вересня, на першому місці опинилася Соціал-демократична партія Німеччини (25,7%). За нею — владний блок ХДС/ХСС із 24,1%, що є найгіршим його результатом в історії.Це означає, що новим німецьким канцлером стане лідер СДПН Олаф Шольц.

Анастасія Фаль - pravdatutnews.com

Читайте також
Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України Зеленський разом із Меркель та Макроном закликали Росію відвести свої війська від України
Лідери трьох держав звернулись до Російської Федерації із закликом відвести війська від кордону з Україною. Це політики повідомили за сьогоднішніми підсумками переговорів у Парижі.
Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото) Підготовка саміту "Нормандської четвірки" і Донбас: Зеленський провів відеоконференцію із Меркель та Макроном (фото)
В ході зустрічі сторони обговорили подальші кроки з метою мирного врегулювання на Донбасі, а також підготовку до проведення чергового саміту "Нормандської четвірки".
У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона У Єлисейському палаці почалася зустріч Зеленського та Макрона
Сьогодні, 16 квітня, Президент України Володимир Зеленський з дружиною прибув з робочим візитом до Французької Республіки.
Loading...
Load next