"З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео)

"З якого переляку ми маємо брати їх до себе?" - Данілов про пропозицію СДПН направити білоруських біженців до України (відео)
Сьогодні зовнішньополітичний речник депутатської групи німецьких соціал-демократів Нільс Шмід запропонував попросити Україну про допомогу.

На брифінгу за підсумками засідання РНБО Данілов прокоментував заяву німецького парламентаря Нільса Шмідта про те, що нелегальних мігрантів з кордонів Білорусі необхідно помістити в Україну. Про це інформує НВ.

У нас є пропозиція соціал-демократам із Німеччини взяти їх (біженців - ред.) собі додому, по два, по три, по п'ять осіб. З якого переляку ми маємо їх брати до себе, якщо німці про них повинні дбати? Дуже дивно, коли німці нам починають розповідати, що з цього приводу робити, — відповів Данілов.

Оскільки Європейський Союз шукає способи зупинити міграцію з Білорусі до Польщі, президент Ради ЄС Шарль Мішель їде сьогодні до Варшави для переговорів. Зовнішньополітичний речник депутатської групи СДПН Нільс Шмід запропонував у Dlf попросити Україну про допомогу. Про це повідомляє Die Nachrichten.

Шмід заявив у інтерв'ю Deutschlandfunk, що закон і порядок мають бути забезпечені на зовнішніх кордонах ЄС. Для цього потрібні регулярні процедури надання притулку та правила прийому людей. І для цього Польщі потрібна підтримка Європейського Союзу.

Шмід також запропонував інтегрувати третю країну, як-от Україну. Саме тут мігранти могли розміститися, поки вони проходили процедуру надання притулку, — йдеться у статті.

Політик СДПН також закликав позбавити авіакомпанії, які доставляють мігрантів до Білорусі, права на зліт і посадку. Федеральний уряд, що йде у відставку, пригрозив білоруському правителю Лукашенку додатковими санкціями ЄС. 

Зазначимо також, що Польща та Литва оголосили надзвичайний стан у прикордонних регіонах. З білоруського боку тисячі мігрантів витримують при мінусовій температурі та сподіваються потрапити до ЄС.

Нагадаємо, що вранці 8 листопада поблизу білорусько-польського кордону помітили величезну групу біженців. У Держприкордонкомітеті Білорусі заявили, що до такого кроку біженців підштовхнула "байдужість та нелюдське ставлення польської влади". Мовляв, поляки витісняють зі свого кордону мігрантів, які прямують в Європу з білоруської сторони.

Тим часом сьогодні групи з кількох десятків іноземців прорвали паркани в околицях Криньок та Біловежі та потрапили з Білорусі до Польщі. Проте їх усіх було затримано.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю Ситуація з мігрантами: Польща може закрити кордон з Білоруссю
Прем'єр-міністр Польщі Моравецький запланував серію візитів до країн ЄС для обговорення з партнерами в Європі поточної геополітичної ситуації і загроз зі східного напрямку.
"Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі "Під дулами автоматів їх супроводжують до кордону", - Монастирський про те, як мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі
Денис Монастирський розповів, що мігранти потрапляють на кордон Білорусі та Польщі під виглядом туристів.
Додаткова охорона державного кордону з Білоруссю: Данілов проведе нараду в Луцьку Додаткова охорона державного кордону з Білоруссю: Данілов проведе нараду в Луцьку
Секретар РНБО Олексій Данілов проведе міжвідомчу нараду в Луцьку. Головним питанням порядку денного є охорона державного кордону з Білоруссю.
Loading...
Load next