Новий президентський рейтинг: за кого готові голосувати українці (інфографіка)

Новий президентський рейтинг: за кого готові голосувати українці (інфографіка)
За результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 4-9 листопада 2021 року, якби найближчим часом відбулися вибори президента, то 21,8% проголосували б за Володимира Зеленського (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором).

Президент України Володимир Зеленський, за результатами опитування, лідирує в президентському рейтингу, де його підтримали б 21, 8 % респондентів. Про це повідомляє соціологічна група "Рейтинг".

Якби вибори відбувалися найближчим часом, то за п'ятого президента України (2014-2019) Петра Порошенка готові проголосувати 14, 5 % респондентів.

За Юрія Бойка, лідера партії "Опозиційна платформа за життя" готові віддати свої голоси 11%, а за Юлію Тимошенко, лідерку партії "Батьківщина" - 10,9%.

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

33% опитаних задоволені діяльністю Президента В.Зеленського, 65% – не задоволені. Діяльністю Офісу Президента задоволені 22%, не задоволені – 72%. Роботою Прем’єр-міністра Шмигаля задоволені 18%, не задоволені – 68%, не змогли оцінити – 14%. Найбільше серед органів центральної влади опитані не задоволені роботою Кабінету міністрів (80%) та Верховної ради (83%), - йдеться у висновках опитування.

Зазначимо, що 58% опитаних не підтримують відставку президента і проведення президенських виборів, в той час як 40% респондентів підтримують. 

Фото: Соціологічна група "Рейтинг"

Варто зауважити, що опитування було проведене у всіх підконтрольних уряду регіонах, опитано 5000 респондентів віком від 18 років, за методом телефонних інтерв'ю за допомогою комп'ютера. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення, похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 1,5.

Нагадаємо, раніше рейтинг довіри до політиків очолював Володимир Зеленський, якому довіряють 39% опитаних, не довіряють 59%.

Карина Бовсуновськаpravdatutnews.com

Читайте також
Українці більше довіряють Зеленському
Водночас за результатами рейтингу, у березні зросла підтримка одного з його найближчих суперників. Опитування проводилося методом телефонних інтерв’ю.
"Люди зрозуміють, хто є хто": Зеленський прокоментував підозру Порошенка (відео) "Люди зрозуміють, хто є хто": Зеленський прокоментував підозру Порошенка (відео)
Правоохоронці оголосили Порошенку підозру в державній зраді у справі про контрабанду вугілля з ОРДЛО.
Сергій Притула пропонує спростувати голосування для заробітчан (відео) Сергій Притула пропонує спростувати голосування для заробітчан (відео)
"Українські заробітчани - це інвестор номер 1 в економіку України, вони мають повне право впливати на стан справ у державі", - заявив Притула.
Loading...
Load next