Загроза наступу РФ: США хочуть відправити в Україну додаткову зброю та військових радників

Загроза наступу РФ: США хочуть відправити в Україну додаткову зброю та військових радників
За даними розвідки, Росія дійсно готується до вторгнення в Україну за багатьма напрямками – з боку Білорусі та окупованого Криму.

В адміністрації президента США Джо Байдена розглядають можливість відправлення військових радників і додаткового обладнання, це стосується озброєння, в Україну через нарощення Росією військ біля українського кордону. Про це повідомляє телеканал CNN.

За інформацією ЗМІ, допомога може бути у вигляді відправлення в Україну протитанкових ракет Javelin, а також мінометів.

Також розглядається можливість відправити системи протиповітряної оборони, такі як ракети Stinger. Свою чергою Міністерство оборони США наполягає на тому, щоб деяке обладнання, яке повинно було вирушити до Афганістану, як, наприклад, вертольоти Мі-17, замість цього відправлено до України.

Джерела телеканалу повідомляють, що одні з чиновників адміністрації схвильовані тим, що Росія може оцінити постачання військової техніки як серйозну ескалацію. 

Зазначається, що США готові відправити до України кількох військових радників, але ще невідомо чи хтось приїде до нашої держави.

Посадовці США ведуть переговори з європейськими союзниками щодо розробки нового пакету санкцій, який набуде чинності, якщо Росія вторгнеться на територію України. У Білому домі цю інформацію наразі не коментували, - йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО України запевнив, що "наша країна не допустить повторення ситуації 2014 року та зможе дати адекватну відповідь агресору".

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Хочемо бачити деескалацію з боку Росії": Блінкен заперечив можливість зустрічі Байдена з Путіним "Хочемо бачити деескалацію з боку Росії": Блінкен заперечив можливість зустрічі Байдена з Путіним
Планів про проведення зустрічі між президентом США Джо Байденом і президентом РФ Володимиром Путіним поки що немає.
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Loading...
Load next