"Росія загострює ситуацію для підняття ставок за столом переговорів" - Данілов (фото)

"Росія загострює ситуацію для підняття ставок за столом переговорів" - Данілов (фото)
Секретар РНБО України запевнив, що "наша країна не допустить повторення ситуації 2014 року та зможе дати адекватну відповідь агресору".

Українська делегація на чолі з Секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов, яка бере участь у роботі Halifax International Security Forum, зустрілася із Членом Комітету із закордонних відносин і Головою Підкомітету з європейської та регіональної безпекової співпраці Джін Шахін. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News", посилаючись на офіційну фейсбук-сторінку РНБО.

Участь у зустрічі також взяли:

  • співголова Комітету із закордонних відносин Сенату США Джим Ріш;
  • член Комітету із закордонних відносин та Комітету з питань збройних сил Сенату США Тім Кейн;
  • член Комітету із закордонних відносин і Комітету з асигнувань Сенату США Кріс Кунс;
  •  член Комітету з питань збройних сил Сенату США Джоні Ернст;
  • співголова Гельсінської комісії США Роджер Уікер.
Фото: РНБО

Сторони обговорили поточну безпекову ситуацію в Україні та світі, особливу увагу приділивши питанню накопичення військ РФ на українському кордоні.

Стягуючи війська до українського кордону, Росія намагається максимально загострити безпекову ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів, - заявив Данілов.

На думку Олексія Данілова, нещодавні дії Росії, зокрема, публікація Міністром закордонних справ РФ чутливих дипломатичних документів у ЗМІ, випробування новітніх систем протиракетної оборони на власних супутниках «говорять про те, що жодних правил для них вже не існує».

Однак, запевнив Секретар РНБО України, "наша країна не допустить повторення ситуації 2014 року та зможе дати адекватну відповідь агресору".

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Loading...
Load next