"Не буде кривавого сафарі для росіян" - Кулеба про порушення мінських домовленостей

"Не буде кривавого сафарі для росіян" - Кулеба про порушення мінських домовленостей
Говорячи про застосування безпілотника проти бойовиків голова МЗС України зазначив, що коли Росія використовує дрони, він "щось не чує заяв глибокої занепокоєності".

Голова МЗС України Дмитро Кулеба прокоментував застосування українськими військовими дрону Bayraktar на Донбасі, наголосивши, що його використали для припинення протиправних дій російської сторони. Про це повідомляє НВ, з посиланням на інтерв'ю Кулеби німецькому виданню Zeit.

Російська сторона залучила важку артилерію, 120-мм гаубицю на лінію розмежування обстрілювала з неї українські позиції, вбивши одного українського солдата, поранивши іншого та пошкодивши цивільну інфраструктуру. Саме це явне порушення Мінських домовленостей. А не використання дрона, щоб припинити ці протиправні дії, — заявив Кулеба в інтерв'ю.

Відповідаючи на репліку журналіста, який послався на заяву представника МЗС ФРН про те, що тільки місія ОБСЄ може використовувати дрони на лінії зіткнення на Донбасі, Кулеба сказав, що Україна «вже висловила незгоду з логікою цієї заяви».

Насамперед тому, що вона повністю ігнорує справжню причину, чому ми повинні захищати себе. Гаубиця — це важка артилерійська система, заборонена Мінськом. Наш дрон не перетинав лінію розмежування, проте влучив у гаубицю. І по-друге: коли Росія використовує дрони, я щось не чую заяв глибокого занепокоєння, — пояснив він.

Кулеба наголосив, що перед використанням Bayraktar українські військові чітко виконали всі процедури ОБСЄ та використали усі узгоджені механізми деескалації.

Тобто не порушували жодних домовленостей. Але коли на нас нападають і вбивають, ми битимемо у відповідь, тому що це наша країна і ми її захищатимемо, — заявив голова МЗС України.

Він додав, що Україна не допустить «кривавого сафарі для росіян» на Донбасі.

Не буде кривавого сафарі, коли росіяни можуть порушувати Мінські домовленості, як їм заманеться, вбивати і знищувати все, що хочуть, щоб потім всі починали волати, коли ми це примусово припиняємо, — сказав Кулеба.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
"Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну "Буде багато загиблих російських солдатів": Кулеба застеріг Путіна щодо ймовірного наступу на Україну
Міністр закордонних справ України запевнив, що не очікує, що сили НАТО воюватимуть проти Росії разом з українськими військами.
Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч Кулеба заявив, що РФ відвела від кордону з Україною лише 12 тисяч військових із ста тисяч
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що про реальне відведення російських військ від кордону не може йтись, оскільки зі 100 тисяч бойовиків наразі відвели лише 12.
Loading...
Load next