Кулеба закликав "трійку" ОБСЄ терміново відвідати Україну

Кулеба закликав "трійку" ОБСЄ терміново відвідати Україну
Також Кулеба вимагає міжнародного розслідування обстрілів на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав "трійку" ОБСЄ негайно відвідати Україну. З метою встановлення фактів обстрілів на Донбасі зі сторони окупаційних військ у рамках механізму раннього попередження. Про це він заявив у Twitter.

Я запрошую Трійку ОБСЄ, Анн Лінде, Збіґнєва Рау та Буяра Османі, невідкладно здійснити візит до України задля встановлення фактів у рамках механізму раннього попередження, який був активований Генеральною секретаркою ОБСЄ Хельґою Шмід минулого тижня, — написав Кулеба.

Також Дмитро Кулеба спростував інформацію російських ЗМІ про начебто "обстріли" окупованих територій Донбасу з боку українських військових. Про це Кулеба сказав під час українського ланчу в Мюнхені 19 лютого. 

Ми рішуче спростовуємо всі звинувачення у нібито попаданні українських снарядів на територію РФ. Україна не здійснювала жодних подібних обстрілів, — заявив Кулеба.

Він також закликав міжнародну спільноту негайно провести неупереджене розслідування інцидентів, про які повідомляють російські ЗМІ. 

Нагадаємо, раніше Кулеба заявив про допомогу Україні від партнерів майже на $2 млрд.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

 

Читайте також
Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися" Кравчук про відведення військ РФ: "Ми не повинні заспокоюватися"
Перший президент України, Леонід Кравчук заявив, що відведення російських військ від українських кордонів і з території окупованого Криму не привід для України та світової громадськості розслаблятися.
У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України У Пентагоні відреагували на відведення російських військ від кордонів України
У Міністерстві оборони США вважають, що наразі ще рано вважати, що Росія повністю відведе свої війська від українсько-російських кордонів, а також передчасно судити про щирість російських намірів, поки не були продемонстровані реальні кроки.
Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України Зеленський відреагував на відведення російських військ від кордонів України
Росія повідомила, що вже від завтра, 23 квітня, відводитиме свої війська від українських кордонів, адже їхні навчання вже закінчились. Президент України відреагував на заяву РФ та повідомив, що Україна прагне миру.
Loading...
Load next