ДБР роз'яснило, що відкрили кримінальне провадження не проти Бутусова, а за фактом публікації

ДБР роз'яснило, що відкрили кримінальне провадження не проти Бутусова, а за фактом публікації
Зазначено, що ніякої «справи» проти Юрія Бутусова в провадженні ДБР немає.

У ДБР зазначили, що кримінальне провадження відкрили не проти особи Юрія Бутусова, а за його фактом, означеним у його публікації.

В Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття, як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі. 

У разі потреби ДБР може надати журналісту безплатну юридичну консультацію.

Зокрема, предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив цивільну особу до зброї.

Ще раз наголошуємо ніякої «справи» проти Юрія Бутусова в провадженні ДБР немає і просимо не втягувати ДБР у політичні обвинувачення, - підсумували у ДБР.

У повідомленні наголосили, що ДБР займається виключно злочинами посадових осіб, і саме можливі ознаки такого злочину й стали предметом їхнього провадження.

Нагадаємо, що 28 листопада журналіст Юрій Бутусов виклав відео, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм. У ДБР зазначили, що перевірять усі обставини публікації та запису цього відео.
 

Віра Коновал - pradatutnews.com

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
ДБР перевірить відео журналіста Бутусова, де він стріляє з гаубиці (відео) ДБР перевірить відео журналіста Бутусова, де він стріляє з гаубиці (відео)
Слідчі ДБР детально вивчають відео, яке журналіст Юрій Бутусов виклав на своїй сторінці у Фейсбук.
"Йому доведеться відповідати в суді за цю брехню": Бутусов заявив, що буде судитися із Зеленським та ДБР "Йому доведеться відповідати в суді за цю брехню": Бутусов заявив, що буде судитися із Зеленським та ДБР
Журналіст обурений кримінальним провадженням ДБР.
Loading...
Load next