"Йому доведеться відповідати в суді за цю брехню": Бутусов заявив, що буде судитися із Зеленським та ДБР

"Йому доведеться відповідати в суді за цю брехню": Бутусов заявив, що буде судитися із Зеленським та ДБР
Журналіст обурений кримінальним провадженням ДБР.

Журналіст Юрій Бутусов має намір подати до суду на президента Володимира Зеленського. Також він подаватиме до суду на Державне бюро розслідувань. Про це він заявив в ефірі телеканалу Україна 24.

Бутусов зазначив, що на пресконференції Зеленський поширив про нього неправдиву інформацію. 

Зробив це, щоб дискредитувати ті розслідування, які я проводжу. Тому, звичайно, йому доведеться відповідати в суді та за цю брехню, я впевнений, там цілком очевидний склад, йому доведеться вибачатися, — сказав журналіст.

За його інформацією, позов проти Зеленського він подасть найближчим часом. 

Я збираюся притягти президента до відповідальності, щоб він відповів перед журналістом за нашим законодавством на тому самому місці в прямому ефірі, в тій же обстановці, за ту брехливу інформацію, яку він поширив. Це з приводу того, що нібито я перший оприлюднив інформацію і розповсюдив відео про удар Байрактара 26 жовтня. За словами президента, те, що я це поширив, призвело до загибелі українських воїнів. Це абсолютно брехлива інформація. Йому доведеться відповідати в суді, шансів виграти у нього жодних, — наголосив він.

Зауважимо, що Бутусов буде подавати до суду на ДБР за порушену проти нього справу за статтею «розв’язання та ведення агресивної війни».

Подаватиму позов проти Державного бюро розслідувань за незаконне порушення кримінальної справи проти мене за статтею 437 — розв’язання та ведення агресивної війни, — зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що ДБР перевірить відео журналіста Бутусова, де він стріляє з гаубиці.

Читайте також
Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі Бутусов судитиметься із Зеленським після звинувачення у провокації на Донбасі
Бутусов вважає, що його запросили на пресмарафон заради дискредитації
"Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського "Прошу вибачення у громадян України": Бутусов перепросив за емоції на пресконференції і неповагу до Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між журналістом і президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
«Заводять як сакральну жертву»: Арестович про поведінку Бутусова на пресконференції Зеленського «Заводять як сакральну жертву»: Арестович про поведінку Бутусова на пресконференції Зеленського
26 листопада відбулася суперечка між Бутусовим та президентом України Володимиром Зеленським під час пресмарафону.
Loading...
Load next