Пропозицію Ердогана щодо посередництва вже прокоментували в Офісі президента України

Пропозицію Ердогана щодо посередництва вже прокоментували в Офісі президента України
Офіс президента схвалює ідею президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про посередництво між Україною та Росією.

Відповідне рішення оголосив радник голови ОПУ Михайло Подоляк.  Повідомляє РБК-Україна.

Безумовно, ми вітаємо всі зусилля, спрямовані на пошук оптимального рішення для повернення миру в Україну, для звільнення людей, які утримуються в полоні або які потрапили у найважчі життєві умови через багаторічні агресивні дії проксі-груп РФ. І, тим більше, ми вітаємо зусилля такого потужного гравця, яким сьогодні є Туреччина на глобальному політичному ринку», - сказав Подоляк.

Подоляк зазначив, що Туреччина має вагомий авторитет на міжнародній арені. Та нагадав про те, що  нещодавно Ердоган передав президенту РФ Володимиру Путіну список кримських татар, на звільненні яких наполягає Україна. 

Ми дуже цінуємо цю активність президента Ердогана і вдячні за неї. І було б правильним, щоб російська сторона не відкидала посередницькі зусилля президента Туреччини. Ці зусилля справедливі, збалансовані та відображають інтереси всього нашого регіону в цілому, - додав радник глави Офісу президента.

Нагадаємо, що "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією. За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Путін шантажував Туреччину через підтримку України Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.
Ердоган знову заявив про бажання стати посередником між Україною та Росією Ердоган знову заявив про бажання стати посередником між Україною та Росією
Туреччина готова надати максимальну підтримку для зменшення напруги між Україною та Росією та виступити посередником у будь-якому прийнятному форматі за умови згоди на це обох сторін.
Loading...
Load next