Путін шантажував Туреччину через підтримку України

Путін шантажував Туреччину через підтримку України
Президент Туреччини сказав президенту України Володимиру Зеленському під час квітневої зустрічі в Туреччині, що президент Росії Володимир Путін пригрозив продовжити заборону на польоти, якщо Туреччина не відмовиться від своїх продажів безпілотних літальних апаратів і підтримки України.

Продаж Україні турецьких дронів Bayraktar обурив Росію, через це у Кремлі, посилаючись на спалах коронавірусу, заборонили авіасполучення між двома країнами до 1 червня. Цим самим Кремль чинить політичний тиск на Анкару за рахунок російських туристів. Про це повідомляє видання Wall Street Journal.

Відомо, що президент Туреччини, Реджеп Ердоган не приховує серйозного тиску з боку Москви, яка незадоволена тим, що турецький лідер підтримує Київ у питанні деокупації Криму і продає українській стороні безпілотні літальні апарати Bayraktar. Про це Ердоган вже розповів президенту України Володимиру Зеленському під час їх зустрічі в квітні.

Продаж дронів в Туреччині обурив Москву. Посилаючись на зростання числа випадків захворювання COVID-19 в Туреччині, Росія в квітні призупинила більшість авіаперельотів між двома країнами до 1 червня, через що Туреччина втратила російських туристів, які приїжджають туди під час травневих свят, - зазначає видання.

Нагадаємо, 10 квітня Володимир Зеленський під час перемовин з Реджепом Ердоганом обговорив ситуацію із загрозою нових військових ударів по Україні з боку Російської Федерації, зокрема, в басейні Чорного моря, а також підготовку до запровадження українсько-турецької зони вільної торгівлі. 

Також зауважимо, що Росія обмежила авіасполучення з Туреччиною з 15 квітня по 1 червня. Однак наприкінці травня Москва вирішила ще на декілька тижнів продовжити заборону на перельоти між країнами.

Читайте також
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next