Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar

Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar
Зокрема, Україна й Туреччина укладатиме нові угоди, наприклад, про спільне виробництво ракет-носіїв, таких як українська «Зеніт-2».

Про кількість безпілотників пише Bloomberg із посиланням на джерела в турецьких урядових та військово-промислових колах, інформує "Громадське".

Видання зазначає, що Туреччина продала Україні з 2019 року «десятки безпілотників разом зі станціями управління та ракетами». Крім того на стадії розробки наразі перебувають ще «як мінімум два десятки дронів».

Продаж дронів Україні викликав гнів у Москві та погіршив стосунки президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана з Путіним, — зазначає видання.

Також джерело в турецькому уряді повідомило Bloomberg, що укладатимуть нові угоди, зокрема про спільне виробництво ракет-носіїв, таких як українська «Зеніт-2».

За переконанням агенції, це може допомогти Туреччині в розробці балістичних ракет. Хоча високопоставлений турецький чиновник переконує: «Анкара не має таких намірів».

Віра Коновал — pravdatutnews.com

Читайте також
"Усі перешкоди усунуто": Україна готова розпочати виробництва безпілотників Bayraktar, - Кулеба (відео) "Усі перешкоди усунуто": Україна готова розпочати виробництва безпілотників Bayraktar, - Кулеба (відео)
В Україні усунуто всі перешкоди для виробництва турецьких ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.
У Львові відбулась зустріч голів МЗС України і Туреччини: обговорили стратегічні питання (відео) У Львові відбулась зустріч голів МЗС України і Туреччини: обговорили стратегічні питання (відео)
Глави МЗС України та Туреччини обговорили чимало важливого: Від питань безпеки у Чорному морі – до торгівлі та зміцнення туристичної галузі обох країн.
В Україні збудують центр експлуатації турецьких безпілотників Bayraktar (відео) В Україні збудують центр експлуатації турецьких безпілотників Bayraktar (відео)
Новий центр побудують поблизу Василькова, що у Київській області на землях, що належать Міноборони. Надалі планується будівництво цілої низки подібних центрів по всій території Україні.
Loading...
Load next