"Усі перешкоди усунуто": Україна готова розпочати виробництва безпілотників Bayraktar, - Кулеба (відео)

"Усі перешкоди усунуто": Україна готова розпочати виробництва безпілотників Bayraktar, - Кулеба (відео)
В Україні усунуто всі перешкоди для виробництва турецьких ударних безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.

Глава МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна готова розпочати виробництва безпілотників Bayraktar, оскільки наразі не залишилося жодних перешкод, а під саме під підприємство вже виділили землю. Про це на брифінгу з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу заявив глава МЗС Дмитро Кулеба.

Що стосується будівництва Bayraktar в Україні, то я вважаю, що цей проєкт уже відбувся. Тому що він користується політичним патронатом обох президентів. Була низка перешкод на шляху до його реалізації, але всі вони усунуті, і сьогодні ми з задоволенням відзначили, що є вже земельна ділянка, на якій буде збудовано власне завод, - зауважив Кулеба.

Також за словами міністра турецька сторона зацікавлена ​​також можливостями українського держконцерну "Антонов" у виробництві безпілотників. Окрім цього він наголосив, що політики свою справу для реалізації проєкту вже зробили і тепер черга за бізнесом. 

Політики свою справу зробили, тепер справа за бізнесом – запустити виробництво, - додав очільник українського МЗС.

Нагадаємо, що новий центр побудують поблизу Василькова, що у Київській області на землях, що належать Міноборони. Надалі планується будівництво цілої низки подібних центрів по всій території Україні.

Окрім цього в липні турецький ударний безпілотник Bayraktar TB2, який закупили для української армії вже випробували на аеродромі під Миколаєвом. Радіус дії безпілотника становить 300 кілометрів, замість 150 кілометрів, як в попередніх версіях. Окрім цього у його складі є морська станція управління безпілотником.

Читайте також
У Львові відбулась зустріч голів МЗС України і Туреччини: обговорили стратегічні питання (відео) У Львові відбулась зустріч голів МЗС України і Туреччини: обговорили стратегічні питання (відео)
Глави МЗС України та Туреччини обговорили чимало важливого: Від питань безпеки у Чорному морі – до торгівлі та зміцнення туристичної галузі обох країн.
В Україні збудують центр експлуатації турецьких безпілотників Bayraktar (відео) В Україні збудують центр експлуатації турецьких безпілотників Bayraktar (відео)
Новий центр побудують поблизу Василькова, що у Київській області на землях, що належать Міноборони. Надалі планується будівництво цілої низки подібних центрів по всій території Україні.
Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar Україна планує закупити ще близько 20 безпілотників Bayraktar
Зокрема, Україна й Туреччина укладатиме нові угоди, наприклад, про спільне виробництво ракет-носіїв, таких як українська «Зеніт-2».
Loading...
Load next