Купівля власного життя та створення Фонду майбутніх поколінь - нові законопроєкти "Про економічний паспорт"

Купівля власного життя та створення Фонду майбутніх поколінь - нові законопроєкти "Про економічний паспорт"
Президент України Володимир Зеленський вніс на розгляд Верховної Ради проєкт закону «Про економічний паспорт», який передбачає створення Фонду майбутніх поколінь.

Згідно з цим документом, Фонд матиме на меті накопичення державних внесків на користь його учасників з подальшим інвестуванням активів та здійснення виплат його учасникам. Про це інформує "ПравдаТУТ News", посилаючись на сайт Президента України.

Активи учасників Фонду формуватимуться з внесків з бюджетних коштів, які надійшли від сплати ренти за користування надрами для видобування корисних копалин та інвестиційного доходу від розміщення та інвестування коштів учасників Фонду.

Державні внески здійснюватимуть щороку на кожного учасника Фонду до досягнення його повноліття.

Після досягнення повноліття громадяни України зможуть використати ці виплати на:

  • навчання в закладах освіти України;
  • купівлю власного житла на території України;
  • переказ коштів на власний рахунок у системі недержавного пенсійного забезпечення;
  • лікування (при досягненні 18-річного віку).

Кошти, які зможуть отримати молоді люди для оплати свого навчання, дадуть їм більше гнучкості у виборі освітньої траєкторії. Освітні можливості та перспективи молодих людей на ринку праці менше залежатимуть від матеріального забезпечення їхніх батьків, – зауважив Володимир Зеленський.

Крім того, з початком перших виплат Фонду збільшиться попит на нерухомість, а також на інвестування у пенсійні фонди, що стане потужним поштовхом для розвитку ринку нерухомості та накопичувальної пенсійної системи.

Можливість використовувати кошти на лікування допоможе дітям з тяжкими хворобами покрити – хоча б частково – необхідні витрати. При цьому батьки зможуть самостійно обрати заклад, де можна отримати таку допомогу. Це сприятиме розвитку відповідних медичних послуг, – зазначив Володимир Зеленський.

Також Глава держави подав на розгляд парламенту пов’язані з попереднім законопроєкти:

  • «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних внесків до системи економічного паспорта»;
  •  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування коштів Фонду майбутніх поколінь»;
  •  «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України щодо відповідальності за порушення інтересів учасників Фонду майбутніх поколінь».

Ці документи пропонують врегулювати питання здійснення державних внесків до системи економічного паспорта, звільнення від оподаткування коштів, залучених на користь учасників Фонду, та доходу, одержаного платником податку з Фонду, а також питання, пов'язані з порушенням інтересів учасників Фонду.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Відома людина-неполітик або чинний президент: медіаексперт припустив, хто стане наступним лідером держави Відома людина-неполітик або чинний президент: медіаексперт припустив, хто стане наступним лідером держави
Він підкреслив, що наразі в медіа стало дуже багато Дмитра Гордона.
Зеленський відреагував на петицію про заборону на в'їзд росіянам в Україну Зеленський відреагував на петицію про заборону на в'їзд росіянам в Україну
За словами Президента, від початку агресії РФ проти України вже було введено достатньо заходів для посилення безпеки на українсько-російському кордоні.
Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем Зеленський 14 лютого вперше зустрінеться з німецьким канцлером Шольцем
В ОП наголосили, що Німеччина є одним із ключових партнерів і союзників України.
Loading...
Load next