Стефанчук підняв питання присвоєння звання "праведників" для Шептицького та Ковча

Стефанчук підняв питання присвоєння звання "праведників" для Шептицького та Ковча
Звання "праведника" присвоює Ізраїль тим людям, що у часи Голокосту рятували євреїв від знищення.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук під час зустрічі з Послом Держави Ізраїль в Україні Міхаелем Бродським попросив розглянути питання присвоєння звання «праведника» українцям, які в роки Голокосту рятували єврейські життя.  Про це стало відомо з телеграм-каналу Верховної Ради.

Йдеться про митрополита Андрея Шептицького та священника Омеляна Ковча. Це було б розцінено як важливий крок у зміцненні дружби між нашими народами, — зазначив Руслан Стефанчук. 

Спікер Верховної Ради України подякував ізраїльській делегації за участь у пам’ятних заходах із приводу трагедії Бабиного Яру. Також Голова Парламенту зазначив, що Україна рішуче засуджує будь-які форми нетерпимості та антисемітизму.

Про важливість цього питання для України свідчить прийняття Верховною Радою Закону «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні», який підписано Президентом України 7 жовтня 2021 року, - наголосив cпікер.

Крім того, учасники обговорили питання міжпарламентської взаємодії та торговельно-економічного співробітництва.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією Україна запропонувала ізраїльському прем'єру стати посередником у переговорах з Росією
Українська влада запропонувала прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньягу стати посередником на переговорах між Києвом та Москвою.
У спробах завершити війну залишаються великі прогалини, — Прем'єр-міністр Ізраїлю про переговори У спробах завершити війну залишаються великі прогалини, — Прем'єр-міністр Ізраїлю про переговори
Проте певний прогрес на переговорах між Україною та Росією усе ж є.
Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту Кулеба обговорив евакуацію українців із Сектору Гази з очільником МЗС Єгипту
Дмитро Кулеба подякував єгипетській стороні за зусилля для організації евакуації українців зі Сектора Гази. Зокрема Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Єгипту Самехом Шукрі.
Loading...
Load next