Шольц на чолі з новим урядом ФРН буде змушений повернути Путіна за стіл переговорів - посол

Шольц на чолі з новим урядом ФРН буде змушений повернути Путіна за стіл переговорів - посол
Посол України в Берліні Андрій Мельник впевнений, що новий уряд Німеччини на чолі з Олафом Шольцем продовжить посередницьку місію «нормандської четвірки».

Посол Україні в Берліні Андрій Мельник в інтерв’ю ZN.UA зазначив, що є надія на те, що фундаментальне для миру в Європі питання посередницької місії Нормандської четвірки буде мати для нового канцлера Німеччини Олафа Шольці та його команди такий же, а можливо й ще більший пріоритет, як при пані Меркель. 

Я особисто переконаний, що новий уряд Німеччини буде і надалі інтенсивно ним опікуватися. Хоче він це робити, чи ні, але, як на мене, Берлін буде просто вимушений проявляти  активність, адже недоведена до кінця посередницька роль матиме прямі негативні наслідки і для самої Німеччини, для її міжнародного іміджу. Тож я собі не уявляю, щоб у Берліні хтось міг би від цієї місії  добровільно відмовитися, — сказав він.

Крім того, Мельник зазначив, що якщо теоретично допустити, що у найближчі місяці так і не відбудеться реальний прорив, а натомість буде "таке собі мляве продовження процесу", яке було останнім часом, то цілком очевидно, що подібний сценарій — крім дуже болючих наслідків насамперед для України, неминуче вдарить рикошетом і по авторитету самої Німеччини.

Подібного удару по власному реноме нова коаліція дозволити не може. Тому мені здається, що "світлофорний" уряд і особисто канцлер Шольц відчують усю важливість цієї місії уже з перших же днів, з перших же закордонних візитів — до Парижу і Варшави, де, за нашою інформацією, ця тема буде однією з головних. Йдеться не про бажання-небажання, — зазначив український дипломат.

Він додав, що в Берліні навряд чи зацікавлені залишити посередницьку роль на відкуп американському президенту.

Німеччина буде змушена активно і креативно включатися в переговорний процес, щоб негайно ж спонукати пана Путіна повернутися за стіл переговорів, - підкреслив Мельник.  

Нагадаємо, 8 грудня Бундестаг обрав Олафа Шольца канцлером Німеччини.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну Меркель зустрінеться з Путіним перед візитом в Україну
Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 20 серпня відвідає Росію, а 22 серпня - Україну. Зокрема, однією з головних тем переговорів з Путіним буде газопровід "Північний потік-2", будівництво якого вже активно завершується у Балтійському морі.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Loading...
Load next