У Лівії стався держпереворот: причини та подробиці

У Лівії стався держпереворот: причини та подробиці
У столиці Лівії Триполі озброєні люди захопили палац президента, а також штаб-квартиру уряду та будівлю Міністерства оборони.

Спроба державного перевороту сталася ввечері 15 грудня – незадовго до перших в історії країни виборів президента, запланованих на 24 грудня. Повідомляє Sky News Arabia.

Бойовики із бригади «Ас-Самуд» заявили, що виборів президента не буде, а також пообіцяли закрити усі державні установи у столиці.

Озброєні люди захопили всі важливі об'єкти інфраструктури. Також у великих містах на заході країни у стан бойової готовності наведено кілька військових формувань.

Низка районів Триполі залишилися без електрики.

Така напруженість у Лівії могла виникнути після рішення Президентської ради про відставку командувача військового округу Триполі Абделя Бассета Марвана, якого звільнили 15 грудня.

Про постраждалих чи загиблих внаслідок дій бойовиків поки не повідомляється.

Зазначимо, що українська діаспора в традиційному розумінні в Лівії відсутня. До конфлікту в країні працювало близько двох з половиною тисяч громадян України за приватними контрактами, переважно у медичній сфері. Українських громадсько-просвітницьких чи культурно-мистецьких товариств немає. Повідомляє посольство України у Лівії.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Син Каддафі подав заявку на вибори президента Лівії Син Каддафі подав заявку на вибори президента Лівії
Син колишнього лівійського лідера Муамара Каддафі Саїф Аль-Іслам бере участь у виборах.
Сергій Притула пропонує спростувати голосування для заробітчан (відео) Сергій Притула пропонує спростувати голосування для заробітчан (відео)
"Українські заробітчани - це інвестор номер 1 в економіку України, вони мають повне право впливати на стан справ у державі", - заявив Притула.
Loading...
Load next