"Україна стане членом НАТО, і це не простір для компромісів" - Кулеба (відео)

"Україна стане членом НАТО, і це не простір для компромісів" - Кулеба (відео)
Під час переговорів Володимира Зеленського з Генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом Україна отримала підтвердження, що стане членом Альянсу, і це питання не є простором для компромісів з будь-якою третьою стороною.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, спілкуючись з користувачами Facebook за підсумками візиту української делегації до Брюсселя, пише МЗС.

Міністр розповів, що вранці у четвер, 16 грудня, Президент України Володимир Зеленський провів важливі переговори з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Українська делегація навмисно затрималася у Брюсселі для проведення цієї зустрічі. 

Генеральний секретар НАТО підтвердив дуже принципову позицію з цього питання. Питання вступу України до НАТО не є простором для компромісу. Альянс вже підтвердив, що наша держава буде його членом, — заявив Дмитро Кулеба. 

Міністр наголосив, що дискусія про те, коли і як Україна стане членом НАТО — це дискусія, яка відбувається виключно між Україною та НАТО. 

Це ключова спільна позиція України та Альянсу. І це чітка відповідь на всі російські закиди та абсурдні вимоги, які вони зараз висувають, — підкреслив глава МЗС України.

Дмитро Кулеба додав, що на переговорах йшлося не лише про євроатлантичну інтеграцію України, але і про «вирішення дуже конкретних питань задля зміцнення Збройних Сил України завдяки співпраці з Альянсом і його державами-членами».

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба Якщо Росія наважиться на повномасштабну військову операцію проти України, то будуть наслідки, — Кулеба
Франція та Німеччина обіцяють демотивувати Російську Федерацію від повномасштабної війни проти України.
У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО У МЗС розчаровані тим, що Україну не запросили на червневий саміт НАТО
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив своє розчарування тим, що НАТО не може знайти формату участі України в саміті Альянсу, який повинен відбутися 14 червня.
МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО МЗС визначилось з новим кандидатом на посаду посла України при НАТО
Міністерство закордонних справ затвердило кандидатуру українського посла при НАТО та працює над його відправкою до Брюсселю.
Loading...
Load next