"Загроза з боку НАТО": диктаторська влада Білорусі готова розмістити на своїй території російську ядерну зброю

"Загроза з боку НАТО": диктаторська влада Білорусі готова розмістити на своїй території російську ядерну зброю
Білорусь розглядає можливість розмістити на своїй території ядерну зброю.

Білорусь готова розмістити на своїй території російську ядерну зброю за наявності загрози з боку НАТО. Про це заявив міністр закордонних справ республіки Володимир Макей в інтерв'ю телеканалу RT Arabic, передає Інтерфакс-Україна.

Те, про що заявив Олександр Лукашенко, що ми розглядаємо можливість розміщення на території Білорусі ядерного озброєння, — це одна з можливих відповідей на майбутні можливі дії з боку Північноатлантичного альянсу на території Польщі, — цитує Макея Держагентство БелТА.

Він також заявив про нібито "нарощування сил НАТО в Україні". 

Ми бачимо, що чисельність військовослужбовців США і НАТО, які перебувають на території України, зростає, — заявив міністр.

Своєю чергою, глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав на початку грудня, що заяви Олександра Лукашенка про можливість розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі можна розцінювати як застереження Заходу.

Я б цю заяву сприймав як дуже серйозне застереження, яке продиктоване насамперед тією безрозсудною політикою, яку проводить Захід, — сказав він 1 грудня.

За його словами, зокрема, коли в Німеччині формувалася нова коаліція, з боку деяких осіб звучали вимоги виведення ядерної зброї з території Німеччини, а генсек НАТО Єнс Столтенберг говорив про можливість пересування ядерної зброї на схід.

Що ще треба пояснювати нашим західним колегам, щоб подібного роду нерозсудливість все-таки зупинилася? Я думаю, Олександр Григорович Лукашенко реагував саме на ці заходи, — сказав Лавров.

Водночас у Кремлі вважають недоречними вимоги США та НАТО про проведення «якихось заходів» на російській території. Також Росія відмовилась надати гарантії безпеки Україні. Заступник Міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков про це заявив в інтерв'ю російському «Інтерфаксу».

Він зазначив, що Вашингтон і Альянс вимагають від Москви «якихось заходів» на російській території, і це викликає у російської сторони обурення. Мається на увазі вимоги Заходу щодо відведення військ РФ від кордонів України та деескалація напруги.

Також Москва відмовилась дати гарантії ненападу на Україну.

Вони вимагають від нас якихось заходів на нашій території, що у нас викликає природне відторгнення як по суті, так і за формою такого роду вимоги, — заявив Рябков.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО Лукашенко і Путін обговорили прагнення України щодо вступу в НАТО
Президенти Білорусі та Російської Федерації обговорили теперішню ситуацію в Україні й домовилися зустрітися найближчим часом, щоб обговорити наявні проблеми в їх країнах.
Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму Україна пригрозила Лукашенку санкціями, якщо хоч один літак Білорусі опиниться в Криму
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раніше заявив, що зараз він працює з Росією над розв'язанням питання щодо відкриття авіарейсів до окупованого Криму. Однак своєю чергою Україна пригрозила санкціями, якщо хоч один білоруський літак опиниться в окупованому Криму.
"Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі "Лукашенко - це ніхто": Кравчук заявив, що Україна не підтримує режим самопроголошеного президента Білорусі
Перший президент України Леонід Кравчук вважає, що з точки зору міжнародного права, Олександр Лукашенко - це ніхто.
Loading...
Load next